Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder

900 Historiske Artikler er tilgængelig

Marts 19, 2015

Over 900 historiske artikler er tilgængelig
918 artikler er nu til rådighed på hjemmesiden www.dengang.dk . Dertil kommer litteraturlister og en Facebook tilknyttet hjemmesiden. Du er velkommen til at bidrage, såfremt du har skriveklø. Læs her om foredrag, henvendelser, hvor mange artikler, der er, inden for de forskellige kategorier m.m.

Tak for den store interesse
Efter at vi har fået nyt design og knyttet Facebook til hjemmesiden er interesseret for siden i den grad vokset. Interessen var i forvejen høj.
Herfra skal lyde en stor tak for den store interesse.
Her på redaktionen får vi daglig en masse henvendelser. Vi får faktisk henvendelser fra hele Verden. Herfra skal lyde en beklagelse, at vi ikke svarer med det samme. Så vis lidt tålmodighed.

Det lykkes en gang imellem
En gang imellem lykkedes det også, at hjælpe, men langt fra alle gange. Mange gange skal man videre til specialister, og dem er der heldigvis mange af inden for lokalhistorie.
Vi har da hjulpet adskillige i tidens løb herunder, DR 1, TV 2, Diverse medier, forfattere, almindelige læsere m.m.

Facebook
Vores ide var at lave en mere ren hjemmeside, med kommunikationen på Facebook. Ideen er jo god, men vi kan godt se, at der alligevel, er de færreste af dem, der henvender sig, der er på FB. Men FB er et utroligt medie, hvor vi hurtig kan dele en god artikel, eller vise et foto eller video/film.
Vi er daglig inde og opdatere vores Facebook. Det er overraskende og se, hvor mange, der læser det enkelte indslag.

Må artiklerne bruges
Flere spørger om de må bruge artiklerne. Når man spørger, får man som regel lov med henvisning til dengang.dk. Det har for eksempel Højer Bådlaug og Højer Lokaludvalg fået. Desværre oplever man også ens artikel gengivet med en anden forfatter.

Foredrag
Og så bliver det spurgt om foredrag og pris. Ja helt fra Jejsing ved Tønder. Og igen fra Højer. Her i Københavns – området er det også en del, der spørger. Men ofte glemmer man, at Den Gamle Redaktør er arbejdsramt.
Skønt er det også, at samarbejde med andre. Vi har nu syv gange samarbejdet med Nørrebro lokalhistoriske Forening og Stefanskirken om Anekdoter fra Det Gamle Nørrebro. Tænk, at vi kunne fylde hele kirken. Og for et par år siden var jeg å æ Schweizerhalle. Her var det også propfyldt. Det var også en kæmpe oplevelse.
Det er altid dejligt at møde op i nye foreninger, og se forventningsfulde ansigter.

Den Gamle Redaktør kan også lave fejl
Det sker også, at opmærksomme læsere finder fejl i det, Den Gamle Redaktør skriver. Og det er fint, at det bliver påpeget. Men at man så kalder en for Konspirator, ja det er ikke så rart. Og her er vi så igen tilbage i besættelsestiden. Ja, det sker jo også, at der findes forskellige holdninger til ting.
Ja egentlig er det med besættelsen en mærkelig ting. Mange er i den grad fastgroet med en holdning/mening, som er fuldstændig fastgroet. Og mange gange bunder det i den dansk/tyske sameksistens. Ja måske er jeg selv en af dem, der er fastgroet.
Men vi har dog i en del af vores artikler om den tid, kunne fastslå, at ikke alle ting er, som de skal være.

Kæmpe arkiv
Vi har efterhånden opbygget et kæmpe arkiv med artikler og bøger m.m. Men hvis man så vil gå videre, er det problemer med at få arkivindsigt. Og desværre er det ikke altid, at det er sandheden, man finder i diverse bøger. Når man så kommer til at referere de forkerte kilder, ja så er det bare ærgerligt.
Har du skrivekløe
Hvis du lider af skrivekløe, er du velkommen til at bidrage med en artikel, inden for de kategorier, som vi beskæftiger os med.

Mange gode bogudgivelser
Hvis du interessere dig for lokalhistorie, så hold med vores FB, for lige så snart vi finder en interessant forening, interessant hjemmeside, FB – gruppe m.m. så deler vi den. Selv er Den Gamle Redaktør medlem af ca. 4 lokalhistoriske foreninger. Ofte udgiver disse fantastiske bøger eller hefter.
En god ide, er også at gå på opdagelse hos antikvaren eller boghandleren. Her i København er det ofte Hollandsk Bogudsalg diverse steder.
Ja, som boghandler anbefaler man selvfølgelig også boghandleren. I den forbindelse skal lyde en tak til de forlag, der sender anmeldereksemplarer. Ja også tak til de forfattere, der reagerer på det, som man anmelder.

Ingen Planer om Bogudgivelse
Der er udgivet hefter og bøger herfra, men der er ingen aktuelle planer. Det kunne da ellers være sjovt, og der har da også været tilbud i ny og næ.

Hvad er der på siden i dag?
I dag er det den 19.03.2015, og her følger det antal artikler, der ligger inde på de forskellige kategorier. I parentes under 1864 og besættelsestiden har vi anført de artikler, der ligger under andre kategorier.

– Nørrebro 197
– Tønder 178
– København 117
– Sønderjylland 114
– Aabenraa 96
– Østerbro 78
– Højer 51
– Padborg/Kruså/Bov 48
– Fra Urtekræmmer til (Nørrebro Handelsforenings historie)20
– Adelslægten Akeleye 9
– Besættelsestiden 7 (+ 127)
– 1864 og De Slesvigske Krige 3 (+ 19)

Litteratur – lister:
Vi ville gerne have haft nogle flere litteraturlister, men vi håber, at det kommer. Her er foreløbig:

– Højer
– Løjt
– Nørrebro
– Padborg/Kruså/Bov
– Tønder
– Østerbro
– Aabenraa

Herfra God fornøjelse med læsningen af alle artikler

Venligst

Den Gamle Redaktør (www.dengang.dk)

Uwe Brodersen