Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder

Anekdoter fra Det Gamle Nørrebro (7)

Februar 13, 2015

Anekdoter fra Dette Gamle Nørrebro
Jo, der er spøgelser på Nørrebro. Og aviserne morer sig over et alterbillede med renvaskede Nørrebro – børn. Og så nægtede en præst at vie en murermester, fordi han havde været gift før. Journalister har altid haft en speciel Nørrebro – knap, som også indbefattede Nordvest og Tinbjerg. Den stærke mand forsvandt både fra veksler og knuste pigehjerter. Jo, der er mange anekdoter fra det gamle Nørrebro. Kom og hør dem, den 4. marts i Stefanskirken.

For 7. gang går arrangørerne Nørrebro Lokalhistoriske Forening, Stefanskirken og www.dengang.dk sammen og arrangerer en lokalhistorisk aften i kirken. Det foregår onsdag den 4. marts kl. 19 – 21. Og det er gratis, som sædvanlig.

Traditionen tro er det gratis med kaffe i pausen. Og der skal brygges masser af kaffe for tilstrømningen plejer at være stor til disse arrangementer. Denne gang er det lagt op til en alternativ Nørrebro – fortælling for den nye præst, Thomas. Han skal vide, hvad han går ind til. Jo det er Nørrebro historie for begyndere og viderekommende

Du kan får en snak med de aktive mennesker fra den lokalhistoriske forening, der blandt andet er i gang med at digitalisere en masse Nørrebro – billeder. Foreningen har også stor succes med salg af Nørrebro – kalenderen. Og så kan man stadig erhverve sig bogen, Nørrebro – Historier fra Fedtemadder til Fædregruppen.

Det bliver også lejlighed til at møde den nye præst, der som så mange andre er indvandret fra Jylland.

Og det er også det, der er hændt for foredragsholderen Uwe Brodersen. Han er boghandler, sekretær i Nørrebro Handelsforening og indehavere af hjemmesiden www.dengang.dk, der indeholder 900 lokalhistoriske artikler, heriblandt ca. 220 fra Nørrebro.
Uwe får daglig henvendelser fra hele landet, og oplever en stor interesse for lokalhistorie.

Vi skal høre om spøgelser, præster, fattige, arbejdere, værtshuse, mordere, omnibusser, sporvogne, urtekræmmere, Ladegården, originaler på Nørrebro, kirker på Nørrebro, panserbasser, Lersø – bøller, chokolade – og latrinvogne, mælkedrenge og meget mere.

Arrangørerne håber på mange gæster og gæsterne er sikret en hyggelig aften med masser Nørrebro – historier.


Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder