Dengang

NyhederHvad der læses mest – i november 2023

December 1, 2023

Hvad læses der mest – i november 2023

14 nye artikler i november. Nu har vi 2.084 artikler. Sådan bliver man smidt ud af en gruppe på Facebook. Det kan være svært at finde de rigtige fotos. Artikler kopieres i stigende grad uden kildeangivelse. Nye årbøger. Endelig får vi et nyt internet. Disse byer læser mest dengang.dk på Facebook. Igen masser af henvendelser. Hver dag bringer vi nye nostalgiske minder på Facebook. Husk at bruge de nye links, vi nævner. Og så bruges dengang.dk til slægtsbog i USA.

 

Dengang.dk bruges til slægtsbog i USA

Hver måned får mange spændende henvendelser. En af dem var fra Polly fra USA. Hendes forfædre kom fra Aabenraa. Hun bruger artiklerne fra Aabenraa til at lave en slægtsbog. Og til det brug, bruger hun Google Translate. Polly rener med at vil besøge Aabenraa om et par år og så vil hun forsøge at lære dansk.

 

Københavns Lokalarkiver reddet i første omgang

Der er mange, der har kæmpet for at bevare lokalarkiverne i København. Politikkerne havde skåret så meget ned på tilskuddene, at huslejen ikke mere kunne betales. Man talte endda om, at medlemmer af lokalforeninger skulle betale dobbelt – kontingent for at betale noget af huslejen. Og det mest groteske, at det meste af huslejen går til – Københavns Kommune. Hvad man så finder på i 2025 – ja det bliver spændende.

 

Sådan bliver man smidt ud af en gruppe

Når vi deler vores artikler med andre grupper, så er det fordi man forventer, at de har en interesse i de artikler, man skriver. Men det er ikke altid administratorer har den opfattelse. Således kunne jeg ikke forstå, at det for meget at jeg delte en artikel hver anden dag.

Det viste sig så, at jeg var blevet blokeret. Påstanden var at jeg lagde to artikler på om dagen. Men sandheden er unægtelig en anden.

Hvorfor skal man så blokeres? Hvorfor sender man ikke bare en mail med at en artikel hver anden dag er for meget.

Resultatet bliver jo nu, at jeg overhovedet ikke lægger nogle artikler ind i denne gruppe mere. Man bør ikke lyve om grunden til, at man ikke er interesseret i artikler fra dengang.dk.

Blokeringen varede cirka halvanden uge. Men hvad skulle det gøre godt for?

 

Det kan være svært at finde de rigtige fotos

Vi skal nok blive bedre til at forklare, hvorfor vi netop har valgt at bringe de fotos, som vi bringer til de forskellige fotos. Det kan være svært at bringe fotos fra 1700-tallet. Så skal man lige have et par fotos med malerier fra den tid. Eller hvis man nu beskriver noget fra 1920 og så bringer et foto fra 1930’erne. Det er ikke altid lige let, selv om vi nok har flere end tusinder af fotos liggende.

Og så er det lige med nogle af de fotos som man har liggende, er der måske copyright på. Et eksempel er med møbelsnedkeren Wegner fra Tønder. Når vi bringer en artikel med denne. nøjes vi med at bringe by – billeder i stedet. Det kan være svært at afgøre hvilke af de fotos, man har, hvor der copyright.

Vi har desværre et par gange bragt de forkerte fotos. Det koster over 4.000 kr. pr. gang.

 

Artikler kopieres uden kildeangivelse

Vi var inde på det sidste gang. Vi har fundet flere, der har brugt artikler fra dengang.dk og så lige fjernet de steder der henviser til vores hjemmeside. Jo vi har talt om det kan betale sig at føre en sag.

 

Nye Årbøger

De første Årbøger er dukket op. Flere følger. Og et hæfte kommer først til februar. I år bliver dengang.dk repræsenteret i fire af disse årbøger, enten noget vi har skrevet specielt til årbogen eller hvor artikler er citeret i Årbøgerne.

 

Endelig får vi nyt internet

Vi har flere gange beklaget os over vores internet. Fra vores udbyder har vi flere gange haft en tekniker på besøg uden at det er blevet bedre. Og vi har endda skulle betale for besøgene. Vi får ikke det, som vi betaler for.

Men nu ser det ud til at også ejendommen her har fået nok. Vi får antagelig nyt fibernet fra en anden udbyder. Men vi skal nok vente 5-6 måneder.

 

Nye artikler

I november måned er der kommet 14 nye artikler:

 • Tønder-Strejftog i Historien (3)
 • Da Fanø, Rømø og Langli forsvandt
 • Tønder, vi ved egentlig ikke så meget (2)
 • Tønder, vi ved ikke så meget (1)
 • Skudehavnen i Nordhavnen
 • Grøngård et forsvundet Jagtslot
 • De hårde domme i Møgeltønder
 • Mordet ved Farvershus og andre genvordigheder
 • Sven Hazel – nok engang
 • En tur på Nørrebrogade 1870
 • Tyske reaktioner og Flensborgs farvel
 • Ahornsgade på Nørrebro i 1930erne
 • Livet i Rabarberlandet – dengang
 • Nyholm og Slotsholmen i Tønder

 

Vi har nu 2.084 artikler

Når du ser et + og et tal betyder det, at vi et antal artikler om samme emne fordelt under andre kategorier.

 • Tønder: 344 artikler
 • Nørrebro: 327 artikler
 • Besættelsestiden: (Før, under, efter) 259 + 150 artikler
 • Sønderjylland: 256 artikler
 • Aabenraa: 215 artikler
 • København: 202 artikler
 • Østerbro: 110 artikler
 • Andre Historier: 96 artikler
 • Højer: 88 artikler
 • Padborg/Kruså/Bov: 66 artikler
 • Indlemmelse, Afståelse, Genforening: 34 + 118 artikler
 • Nørrebro Handelsforening 29 artikler
 • 1864 og De Slesvigske Krige 20 + 26 artikler
 • Industri på Nørrebro og Nordvest 20 + 26 artikler
 • Grænsen er overskredet: 9 artikler
 • Akeleye Slægten: 9 artikler (virker ikke i øjeblikket)

 

Facebook – Statistik

 • Facebook – rækkevidde: 30.881 (+ 20,3 pct)
 • Synes om: 5.148
 • Følgere: 5.484 (7 har sagt farvel, men 16 har sagt goddag)

 

 • Højeste rækkevidde: Da Fanø, Rømø og Langli forsvandt
 • Højeste antal reaktioner: Vesterbro omkring 1900
 • Højeste antal kommentarer: Skibe fra Aabenraa

 

Disse Byer – ser mest dengang.dk på Facebook:

 

 1. København
 2. Aabenraa
 3. Tønder
 4. Frederiksberg
 5. Sønderborg
 6. Odense
 7. Haderslev
 8. Århus
 9. Højer
 10. Løgumkloster

 

 • Som vi har skrevet før, udgør Facebook cirka 1/3 af vores aktiviteter.

 

Igen masser af henvendelser

Vi har igen fået masser af henvendelser. Og velkommen til alle nye. Håber, at I får glæde af vores artikler. Modsat så mange andre grupper får du her historier med. En gang om måneden laver vi en lille opsummering.

Du kan sagtens gå ind og læse vores artikler direkte på Nettet. Og her kan du med fordel bruge vores søgefunktion oppe i højre hjørne. Der mange, der finder dengang.dk via Google og Wikipedia. Der er efterhånden ret så mange henvisninger.

Jeg er flere gange blevet opfordret til

 • Også at bruge andre sociale medier
 • At lave podcast
 • At skrive nye bøger m.m.

Nu handler det hele om en hobby, hvor også penge og tid spiller en rolle.

Nej, vi hjælper ikke med slægtsforskning. Det er temmelig tidskrævende. Og tiden her bliver prioriteret. Den prioriterer vi i at skrive nye historier.

Igen bliver det spurgt om vores fotoer. Hvor er vi? Hvornår er fotoerne taget? Osv. Vi har efterhånden et ret stort lager. Men igen prioriteres tiden. Og den vil jeg ikke bruge til at undersøge hvert eneste foto. Her er andre grupper meget bedre til at analysere fotos.

 

Minder

Vi er begyndt at dele gamle minder – ældre artikler fra ”dagen i dag” op til for 8 år siden. Det er for at skabe en større bredde af vores historier. Om vi fortsætter med, det afhænger af, om vores læsere læser disse artikler.

Vi er blevet spurgt om, hvorfor man ikke kan dele disse artikler. Ja det kan man nu sagtens ved at kopiere linket.

Vi har desværre ofte i den forbindelse gengivet et forkert link, men det er vores læsere nu meget flinke til at gøre os opmærksom på.

Grunden til at vi bruger et andet link er, at vi har skiftet server, for at gøre hjemmesiden hurtigere.


Hvad der læses mest – i oktober 2023

Oktober 31, 2023

Hvad læses der mest – i oktober 2023

Dette er den månedlige klumme, hvor vi svarer på læsernes spørgsmål, ros og kritik. Et par fejl på hjemmesiden.

16 nye artikler i oktober. Nu 2.070 artikler. Copyright – Hvad er det? Og når det overtrædes, hvad så? Fotos – hvorfor får man ikke informationer? Tastefejl. Dårligt internet. Ved politikkerne, hvad der foregår? Masser af interessante henvendelser. Gamle aviser fra 1946 på vej. Hvornår holder du næste foredrag? Minder med problemer. Hvor mange besøger dengang.dk? Hvilke byer besøger dengang.dk? Din side er fremragende men man modtager stadig trusler på Messenger. Hvor mange bøger har du skrevet, og hvor kan man ellers læse dine artikler?

 

ET PAR FEJL PÅ HJEMMESIDEN

Foruden, at vi mangler alle vores artikler i en af vores 16 kategorier, så er der et par fejl på den indledende side. Her mangler et par artikler. Det er sådan at seks nyeste artikler ligger fremme og så er der seks tilfældige. Men det er ikke tilfældet i øjeblikket.

Det er noget vi skal have vores teknikker til at se på.

 

COPYRIGHT

Ikke alle tager dette alvorligt, men mange gør. Vi har flere gang betalt bøder for at bruge et foto med copyright. Egentlig kan jeg godt forstå, at man har dette ”begreb”. Men man burde måske tydeliggøre det. Således brugte vi et ældre foto af møbelkunstneren Wegner fra Tønder. Det var i forbindelse med at, der skal åbnes et nyt museum i Tønder.

Men hvis nu ens artikler bliver brugt uden kildeangivelse. Således bruger en hjemmeside på Nørrebro 10 – 15 af mine artikler uden kildeangivelse. Og hvad værre er. Google henviser til vedkommendes side i stedet for til dengang.dk. Og det selv om dengang.dk har været der længst.

Vi har også opdaget flere krænkelser af Copyright. Andre har også brugt vores artikler. Ja det er efterhånden ret mange – både på Nettet og i bøger. Men det er så med kildeangivelse.

Skal man nu virkelig til at bruge tid og kræfter til advokat?

I begyndelsen var vi ikke flinke til at bruge kildeangivelse. Med andre ord at vi sjuskede med det. Blandt de over 2.000 artikler her på siden har vi fjernet to artikler, fordi ophavsmændene ikke syntes, at vi skulle bruge dem. Nu har det aldrig været tale om afskrift men mere end en bearbejdning eller redigering.

KÆRE LÆSERE – I MÅ GERNE BRUGE ARTIKLER FRA DENGANG.DK – MEN HUSK KILDEANGIVELSE.

 

FOTOS – HVORFOR FÅR VI IKKE FLERE INFORMATIONER?

Der er stadig læsere, der efterlyser årstal, hvem der har taget foto og hvor vi er, når vi deler fotos. Det kan vi egentlig godt forstå. Men vi er lidt anderledes. Vi bringer i stedet for informationer om fotoerne en artikel, der har relation til disse fotos.

I vores arkiv har vi nok et par tusinde fotos. Og det er kun få af disse, der indeholder de informationer som et fåtal af vores læsere efterlyser. Vi vil godt her gentage, at der er grupper, der er meget bedre til dette.

”Den gamle redaktør” prioriterer tiden anderledes end at bruge tid på at finde oplysninger om fotos. Jeg bruger tiden på at finde gode historier.

Andre mener, at der både skal være beskrivelser af de enkelte fotos og artikel. Og så er det dem, der ikke ”orker” at læse artiklen. Der findes masser af grupper på FB, hvor fotoerne har førsteprioritet – men det har de nu engang ikke på dengang.dk

 

TASTEFEJL

Jo, der forekommer stadig tastefejl og sjuskefejl på vores side. De fleste læsere er også flinke til at gøre opmærksom på det. – Tak skal I have. Et fåtal bruger anledningen til at håne os. Indrømmet – Nogle gange går det lidt for stærkt.

Skriv endelig, hvis I finder en meningsforstyrrende fejl i vores artikler. Vi retter, når det bliver tid.

 

DÅRLIG NETFORBINDELSE

Ja dette problem har vi tidligere underholdt vores læsere med. Det viser sig nu, at flere andelsbolighaver har samme problem. Så nu undersøges det om vi skal skifte selskab. Det selskab, som vi har nu, er ikke særlig interesseret i, at afhjælpe vores problemer. Således kniber det i skrivende stund at komme ind på både hjemmeside og Facebook. Mange gange er hastigheden eller hukommelsen så lav, at vi overhovedet ikke kan lægge noget ind.

Man skulle tro, at der her i 2023 var mulighed for en stabil net-forbindelse. Ofte må man indstille arbejdet, fordi det er umuligt at komme videre.

 

VED POLITIKERNE, HVAD DER FOREGÅR?

Jeg har skrevet to artikler om Københavns Lokalarkiver. De ser i øjeblikket ud til at lukke. I den forbindelse er det beskæmmende at se, hvordan politikerne reagerer. Således er der forslag fremme om, at medlemmer af Lokalhistoriske Foreninger i København skal betale dobbelt kontingent for at redde lokalarkiverne.

Det er jo to forskellige ting. Og hvorfor skal historisk interesserede mennesker betale for Københavns kulturarv. 150 frivillige arbejder med disse lokalarkiver. Og disse arkiver vil man placere i et fjernarkiv.

Men det meste af det beløb som Københavns Kommune giver til lokal-arkiverne, får de jo igen i form af indtægter i lejeafgift.

Selvfølgelig er politikerne blevet orienteret om, hvordan det hele hænger sammen. Men de har åbenbart ikke læst informationerne.

”Den Gamle Redaktør” har lige erfaret, at lokalarkiverne er blevet reddet for i år. Men hvis man ikke finder en permanent løsning, skal man igennem det samme cirkus næste år.

 

MASSER AF INTERSSANTE HENVENDELSER

Vi får daglig interessante henvendelser fra jer læsere. Enhver henvendelse er interessant. Både kritik og ros modtages. Som en læser skriver. ”Det er rart at høre historien fra en, der selv har prøvet det”. Eller ”Jeg har aldrig hørt historien fra den side”.

Vi har endda også fået rosende omtale fra professionelle historikere, der ofte spørger os om kilderne til vores historie. Og der må vi nok erkende, at der har vi ikke lige været grundige nok. Men der er også ris fra professionelle. De har ligefrem advaret andre brugere i en gruppe mod vores artikler. Jamen så holder vi os væk fra disse grupper.

Vi får henvendelser fra forfattere og i dag hørte vi fra DR, der er ved at lave et nyt program.

Der er desværre stadig grupper, hvor vi ikke er velkommen. Og det er specielt vores artikler om Besættelsestiden og ”Genforeningen”, der forarger nogle.

Men vi kan da se, at forfattere, aviser og wikipedia flittigt bruger vores artikler. Det er vi da meget glade for.

Men vi er altid glade for henvendelser. Men vi tilpasser ikke vores artikler for at ”please” så mange som mulig. Ud fra vores research skriver vi vores artikler.

”Den Gamle Redaktør” skal endnu engang beklage, at det kan gå noget tid, inden der foreligger svar til alle.

 

 

GAMLE AVISER FRA 1946 PÅ VEJ

En læser har tilbudt ”Den Gamle Redaktør” ca. 100 københavner – aviser fra 1946. Det glæder vi os til. Her er masser af stof fra retsopgøret. I sidste ende kommer det vores læser til gode.

 

HVORNÅR HOLDER DU NÆSTE FOREDRAG?

Når man skal holde et foredrag, kræver det også noget forarbejde og noget research- Men som vi har sagt før så arrangerer ”Den Gamle Redaktør” ikke selv sine foredrag. Det er der andre, der gør. Der er da også en række planer på Nørrebro. Men her er der endnu ikke sat dato på.

Det er faktisk dyrt at leje lokaler på Nørrebro til bare et par timer. Der burde være flere muligheder for at folk kan få noget historisk viden.

 

MINDER – MED PROBLEMER

Vi er nu igen begyndt at dele minder. Det vil sige, at vi lægger ældre artikler på vores side som vi har bragt for 1-7 år tilbage. Men for nogle er dette et problem. Man kan ikke bruge det gamle link. Det er derfor, at vi i hvert tilfælde laver et nyt link. Men det er der desværre ikke alle der ser. Såfremt det nye link ikke virker så skriv endelig.

 

16 NYE ARTIKLER I OKOTOBER

Det blev til 16 nye artikler i oktober – måned. Og disse artikler var følgende:

 • Hjordkær – engang en stationsby
 • Rise Sogn – dengang
 • En tur rundt på Løjt – dengang
 • Da jøderne blev reddet over Øresund
 • Tønders Udvikling 1864 – 1920 (3)
 • Skal Københavns Lokalarkiver lukke? (2)
 • Gulvskrubbemordet ved Røde Mølle
 • Er Nessie kun ude efter penge?
 • Tønder – endnu mere musik (3)
 • I en kælder under Frederiksberg Hospital
 • Ladelund og beskyttelse af forbrydere
 • Tønder – endnu mere musik (2)
 • Historiske strejftog i Aabenraa (2)
 • Charles – en dansker og atombomben
 • Den fortsatte historie i Aabenraa (3)
 • Tønder – Strejftog i historien (2)

 

NU MED 2.070 ARTIKLER

Vi har opjusteret antallet af artikler med 3 så vi nu er oppe på 2.070 artikler. Det sker efter en fintælling. Når du på listen ser et + betyder det at vi har et antal artikler med samme kategori som ligger under andre kategorier. Og hvorfor gør de det? Det er fordi, at vi ikke startede med alle kategorier på en gang. Skulle vi begynde at omorganisere vil det betyde mere forvirring end forbedring.

 • Tønder: 339 artikler
 • Nørrebro 324 artikler
 • Besættelsestiden (før-under-efter-Anden Verdenskrig): 258 artikler+150
 • Sønderjylland 254 artikler
 • Aabenraa 214 artikler
 • København 202 artikler
 • Østerbro 109 artikler
 • Andre Historier 96 artikler
 • Højer 88 artikler
 • Padborg, Kruså og Bov 66 artikler
 • Indlemmelse, afståelse og genforening 33 artikler
 • Fra Urtekræmmer til Shawarmabar (Nørrebro Handelsforening): 29 artikler
 • Indlemmelse, Afståelse og Genforening 20 artikler + 26
 • Industri på Nørrebro og i Nordvest 20 artikler + 26
 • Grænsen er overskredet (vores bog) 9 artikler
 • Akeleye – slægten: 9 artikler

Desværre er kategorien ”Akeleye – slægten” stadig ude af drift.

 

HVOR MANGE BESØGER DENGANG.DK?

Det kan vi ikke mere svare på helt nøjagtig efter at vi har slettet et program som vi brugte til statistik. Men vi kan måske regne os frem til det. Således ved vi at 13.400 besøgte vores Facebook – gruppe i løbet af en uge. Og Facebook udgør ca. en tredjedel af dengang.dk’ s aktiviteter. Det betyder at dengang.dk årligt besøges af 207.040 personer. Indrømmet, vi har været højere op. Men vi er stadig ramt af nogle af Facebooks restriktioner.

 

HVOR MANGE BØGER HAR DU SKREVET?

HVOR KAN MAN ELLERS LÆSE DINE ARTIKLER?

 

Ja sådan spørger en læser. Ja egentlig er det også om jeg har udgivet magasiner. Se det er sådan at 99 pct. af artiklerne på dengang.dk er skrevet af ”Den Gamle Redaktør”. Og jeg kun skrevet tre bøger – 2 om Nørrebro og en om besættelsestiden og det dansk – tyske forhold.

Men egentlig det foruden de 2.069 artikler og så blevet til tusinder af andre artikler/ kronikker m.m. De har ikke alle handlet om historie, men også om samfundsforhold. Det skyldes en fortid i fagbevægelsen. Her er der også blevet til kronikker i fagblade og dagspressen.

Og som medlem af handelsforeninger i Aabenraa, Padborg og Nørrebro er der også i den forbindelse blevet til ikke så få skriverier. Således kan man da stadig beskue adskillige hundrede artikler på www.norrebro.dk. Og det kan da godt være at disse kan bruges på denne side i redigeret form. Således opdagede jeg, at jeg har begået 15 – 20 artikler om hash-salg på Nørrebro. Det var i forbindelse med at en journalist henvendte sig, at jeg opdagede dette.

Men en samlet oversigt over mine skriverier vil nok være for uoverskuelig.

 

FACEBOOK – STATISTIK

 • Synes godt om: 5.142
 • Følger: 5.473
 • 6 personer har valgt at stoppe – mens 18 nye er kommet til
 • 400 har i sidste uge været inde og besøge Facebook
 • Højeste rækkevidde: Ballum – dengang
 • Højeste antal reaktioner: Den franske skole i Bomberegn
 • Højeste antal kommentarer: Frihedskæmpere har ikke sandhedsmonopol

 

HVILKE BYER BESØGER OS PÅ FACEBOOK?

 1. København 1
 2. Aabenraa 2
 3. Tønder 3
 4. Frederiksberg 4
 5. Sønderborg 5
 6. Odense 6
 7. Haderslev 7
 8. Århus 8
 9. Højer 10
 10. Skærbæk NY

Nu skal vi nok lige nævne at Facebook kun udgør en tredjedel af vores aktiviteter. Vi har droppet vores andre hitlister grundet mistanke om ”overvågning”.

 

DIN SIDE ER FREMRAGENDE

Ja sådan skriver Facebook. Samtidig anbefaler de at dengang.dk går over på Instergram. Så bliver den endnu bedre. Men det klinger nu lidt hult, da de tidligere har meddelt, at siden ikke er anbefalelsesværdig på grund af mange overtrædelser af Fællesreglerne.

Det forhindrer dog ikke Facebook i at tillade trusler på Messenger, hvor Facebooks navn tydeligvis misbruges i nye trusler mod at man har overtrådt diverse regler. Hvis man så ikke reagerer inden for 24 timer, så lukkes det hele.

Og inde på vores side er der også folk, der prøver på at franarre os penge ved at foregive at de har hjernetumor m.m. Hvis man så ikke betaler, ja så risikere folk det værste.

 

 • Velkommen til alle nye læsere – håber at I får stor fornøjelse af dengang.dk

 

 

 

 


Hvad der læses mest – i september 2023

Oktober 1, 2023

Hvad der læses mest – i september 2023

17 nye artikler i september – nu er vi oppe på 2.049 artikler. Kommende artikler. Beskyldninger mod hjemmesider. Restriktioner giver problemer. En kategori mangler stadig. Facebook – statistik. Tak for de mange henvendelser.

 

Kommende Artikler

 

Nye Aabenraa – artikler på vej

Vi har planer om at gennemgå Aabenraas historie fra starten. Den første artikel er allerede færdig skrevet.

 

Nye Tønder-artikler på vej

Det samme vil vi gøre med Tønder.

Det kan godt være at vi på nogle områder gentager os selv. Men vi er helt sikker på, at vi får nye ting frem.

Den første artikel i denne serie har vi nu lagt ind. Den hedder ”Tønder fra starten”

Og så er vi igen engang ved at skrive om Tønders musikhistorie. Og det er fordi, at Tønder Musikfestival næste år fylder 50 år. I forvejen har vi skrevet 14 musikartikler fra Tønder. Den første af de nye musik – artikler har vi leveret.

Når nu vi taler om Tønder – så skriver vi også en serie om Tønder fra 1840 – 1920. De første to i denne serie har vi leveret. Den sidste skal vi snart i gang med.

 

Ny København – artikel på vej

Kan Lokalarkiverne blive ved at klare sig

Dette er tænkt som en debatskabende artikel. Det handler om de lokalhistoriske foreninger og arkiver i København. Her har politikerne besluttet at skære kraftig ned på bevillingerne. Og det på trods af, at 150 frivillige i København gør et stort stykke arbejde med at samle materiale om det historiske København. Blandt andet betaler Lokalarkiverne en stor del af dette tilskud tilbage igen til kommunen, for det er ofte kommunens lokaler man lejer for at opbevare arkiverne.

Vi er blevet færdig med artiklen. Se under København: ”Skal de københavnske lokalarkiver lukke?

 

Nye artikler fra besættelsestiden

Meget tæt på Tønder lige syd for grænsen lå i meget kort tid en udryddelseslejr, der hed Ladelund. Den eksisterede kun i meget kort tid. Men i den tid lykkedes det at myrde 300 og mishandle en masse andre. Ved grænsen kunne man høre dødsskrig tre kilometer borte. Vi vil kigge på, hvorfor ingen af de ansvarlige nogensinde blev dømt. Der var nogle Kapoer, der blev dømt men ellers ikke. Vi skal høre om præsten i Ladelunds oplevelser. Han var selv i fare for at blive sendt i koncentrationslejr.

Den første af disse nye artikler er nu færdig og hedder ”Ladelund – Hvorfor og Hvordan?

 

Lochness – er det kun for pengenes skyld?

Vi vil kigge på dette berømte uhyre eller hvad det er, hvis det overhovedet er noget. Skal det kun være der, for at man kan trække turister til. Og kan dette påvirke videnskabsmænd og forskere?

 

Nye spændende/rystende bøger – om en dansker og atomvåben og seksuel misbrug i Luthersk Mission

Nej den handler ikke om Niels Bohr, men en tømrerlærling fra Holstebro. Han var involveret i at udvikle atomvåben. Den bog anmelder vi også på siden.

Og så har vi læst en rystende bog ”Dem, der ikke tier” af Peter Øvig. Den anmelder vi også på siden. Det er nok den mest rystende af hans bøger. Den handler om frygtelige ting, der er sket hos Luthersk Mission.

Den artikel har vi nu skrevet, den hedder ”Tænk, at dette sker i Danmark”.

En læser har foreslået, at vi opretter en kategori, der hedder ”Bøger, som vi har læst”. Det er faktisk en god ide. Problemet er bare, at det bliver lidt kompliceret at overføre alle de anmeldelser, som vi allerede har lavet i den nye kategorier.

Vi kunne lave en liste over alle de bøger, som vi har anmeldt og henvise til i hvilke kategorier, hvor du kan finde disse anmeldelser.

Egentlig er forlagene ganske flinke til at sende os anmeldelseseksemplarer, når vi beder om det. Men for det meste køber vi nu bægerne selv.

 

Nogle af disse kommende artikler kræver en masse research – og tager måske lidt længere tid. I hvilken rækkefølge de nye artikler kommer, vides ikke. Men vi forsøger hele tiden at skifte kategorier.

 

Beskyldninger mod hjemmesider

Forleden var medierne fremme med, at masser af hjemmesider brugte de besøgenes data. Men de nævnte ikke hvilke hjemmesider det drejede sig om. Og vi har netop også droppet vores hitlister på grund af at Google brugte de besøgenes data.

Vi havde brugte det program, der hedder Google Analytic. Dette program er røget ud i den juridiske skammekrog. Det lever ikke op til de europæiske GDPR – regler. Ja det er faktisk forbudt at bruge det efter standard – opstillingen.

Data vil blive sendt direkte videre til Googles computere i USA altså uden om EU. Allerede i sommeren 2020 afgjorde EU – Domstolen at USA ikke er et sikkert sted at sende persondata hen.

EU – Domstolen fandt frem til, at lovgivningen, der regulerer USA’ s efterretningstjenestes adgang til oplysninger ikke lever op til grundlæggende europæiske lovregler.

Løsningen er at man lægger et ekstra lag på, så data ikke i første omgang havner i USA. Godt nok har Datatilsynet ikke i sinde at føre tilsyn, men hvem skal så?

 

Restriktioner giver problemer

 

Facebook tillader åbenbart at der vises pornofilm. Og de tillader fortsat, at man bliver truet på Messenger. Denne gang lyder truslen således (Vi har undladt koder og links og erstattet med XXXXXX)

 • Anmeld Misbrug XXXXXX

Kære fansideadministrator

Din fanside er blevet begrænset. Det betyder, at den fanside du administrer. Indeholder skadeligt indhold. Det du poster er ikke i overensstemmelse med Metas politik.

Vi har testet og bekræftet, at aktivitet pa din side og konto pa virker fællesskabets oplevelse

Hvis du mener, at dette er en fejl, bedes du bekræfte her:

XXXXXXXXX

Hvis bekræftelsen ikke foretages inden for den tilladte tid, vil din side og din konto blive deaktiveret.

Hjælp os med at forbedre Facebook ved at fokusere pa Meta politikker.

Vi kan godt se, at det er formuleret på dårligt dansk.

Men alligevel er der sket noget. Normalt fortæller vi kort med en ledsagende tekst, hvad vores nyeste artikel indeholder. Men det kan ikke mere lade sig gøre. Vi kan stadig indlæse artikel og medfølgende fotos. Men der skal ikke meget ledsagende tekst til før at det hele forsvinder.

Derfor prøver vi nu nedenunder i form af en kommentar med vores personlige kommentar at fortælle, hvad artiklen indeholder. Og det er også et problem, når vi skal dele artiklen med andre grupper. Så fremover så læs alt det sorte i indledningen, så kan du stadig blive orienteret i, hvad artiklen indeholder.

Og vi har undersøgt det tekniske – fejlen stammer fra Facebook. Og vi har igen engang forsøgt at kontakte dem. Husk – nok engang – Hvis Facebook smider os helt ud – så kan du altid finde vores artikler på www.dengang.dk – her er 16 kategorier.

Vi har nu fundet en metode til at komme uden om problemerne. Så vi håber ikke at læserne vil mærke det i hvert fald foreløbig.

Og så vi er vi igen engang begyndt at dele ”Minder” – ældre artikler. Her skal du bare huske. T vi i mellemtiden har skiftet server – så linket bliver anderledes. Det er ikke altid vi husker at nævne det.

 

En Kategori mangler stadig

Vi mangler stadig en kategori – og det er den med Adelsslægten Akeleye. Vi regner med på et tidspunkt at genskabe den.

 

Nye artikler i september 2023

I september er der kommet 16 nye artikler

 • Ladelund – Hvorfor og Hvordan?
 • Pas på Grænsen (2)
 • Tønder – endnu mere musik (1)
 • Rømø 1807
 • Bov Sogn – Folkeminder, sagn og baren historier
 • Aabenraa – starten på historien (1)
 • Tønders mange Legater
 • Østerbro – for mange år siden
 • Ballum – for mange år siden
 • På marked i Tønder
 • Tønder 1851 – 1864 (2)
 • Ladegården og kirken
 • Et orgelbyggeri gennem 219 år
 • Skal de københavnske lokalarkiver lukke?
 • Tønder fra starten
 • Højkro i forfald
 • Tænk, at dette sker i Danmark

Vi er nu på 2.049 artikler. Vi har netop fintalt og nedjusteret

 

Sådan fordeler artiklerne sig

 • Tønder: 335
 • Nørrebro: 324
 • Besættelsestiden (før/under/efter): 255 + 150
 • Sønderjylland: 254
 • Aabenraa: 209
 • København: 200
 • Østerbro: 109
 • Andre Historier: 94
 • Højer: 88
 • Padborg/Kruså/Bov: 66
 • Indlemmelse, Afståelse eller Genforening: 33 + 118
 • Fra Urtekræmmer til Shawarmabar: Nørrebro Handelsforening: 29
 • 1864 og De Slesvigske Krig: 20 + 26
 • Industri på Nørrebro/Nordvest 20 + 26
 • Grænsen er overskredet (vores bog) 9
 • Historien om Adelsslægten 9 (Ude af drift i øjeblikket)

Efter + betyder, at du kan finde artikler om dette emne i andre kategorier.

 

Facebook – statistik

Facebook udgør cirka 1/3 af alle aktiviteter – Hjemmesiden cirka 2/3

 

Synes om: 5127

Følgere:     5458

Facebook – rækkevidde: 27.748 (+ 14 pct.)

Synes om: (28 dage): 11 (+ 37, 5 pct.)

Facebook – besøg: 1.344 (+ 41,3 pct.)

 

Mest Besøgte – Byer

 1. København (1)
 2. Aabenraa (2)
 3. Tønder (3)
 4. Frederiksberg (4)
 5. Sønderborg (5)
 6. Odense (7)
 7. Haderslev (6)
 8. Århus (8)
 9. Holbæk (9)
 10. Højer (10)

 

Højeste Rækkevidde: Aabenraa – dengang

Højeste antal reaktioner: Aabenraa – dengang

Højeste antal kommentarer: Da Politimesteren skulle smides ud af kirketårnet (Tønder)

 

Tak for de mange henvendelser

Det er altid skønt at få henvendelser fra læserne. Det sker både gennem telefon, Messenger og mail. Det er ikke altid, vi når at svare. Disse henvendelser giver ofte inspiration til nye artikler.

Og så er det også rart at vise, at artiklerne bruges. <og det gør de også rundt omkring på Wikipedia og andre hjemmesider. Det må de også gerne med kildeangivelse. Også i bøger og på aviser bliver dengang.dk nævnt.

 

 


Hvad der læses mest – i august 2023

August 31, 2023

Hvad der læses mest – i august 2023

Igen har der været masser af reaktioner fra læserne. ”Speckdänen”. En rodet artikel. Bombenatten på Als – forkert årstal? 15 nye artikler i august. Der er nu 2.039 artikler at vælge imellem. Og igen har vi oplevet alt for mange perioder uden net-forbindelse. En kategori er forsvundet – grundet opdatering – vi håber at kunne genskabe den. Masser af foredrag. Musiklivet i Tønder er ikke behandlet korrekt. Tønder fra 1840 – 1920. Måske kommende artikler fra Nørrebro handelsforenings storhedstid. Forskellige opfattelser af artiklerne. Igen har vi oplevet trusler på Messenger. Din side er ikke anbefalelsesværdig. Hvilke byer læser mest dengang.dk på Facebook. Facebook – statistik.

 

Speckdänen

En læser mener, at det er historieforvanskning på den måde vi beskriver begrebet Speckdänen på. Læseren har ret i, at vi ikke beskriver, at i begyndelsen var det tyskere i Sydslesvig, der for at få stillet deres sult meldte sig ind i de danske foreninger. Så hjalp man nemlig fra dansk side. Men efterhånden blev begrebet noget forvansket og alle dansksindede blev kaldt dette ”Speckdänen”. Måske burde vi have præciseret dette noget bedre. Vi laver måske en artikel netop om dette begreb.

Men om det er historieforvanskning – det er det nok ikke.

 

En rodet artikel

En læser mener at den sidste artikel vi skrev om Augustenborg Slot var for rodet. Det er læserens opfattelse og det kan måske være rigtig. Når vi laver en artikel, skal det være kort og præcis. Her bevæger vi os over et stort tidsområde. Vi beskriver både bygningerne og Danmarkshistorien – men vi tager også hensyn til, hvad der er af artikler i forvejen. Så dette kan måske virke rodet.

 

Bombenatten på Als er forkert årstal

En læser mener, at vi har valgt et forkert årstal, da vi beskrev bombenatten på Als og henviser til en gårdbrand. Men det har vi nu ikke. Vi beskrev en bestemt hændelse som netop kaldes Bombenatten. Vi er udmærket klar over, at der var flere fejlbombninger på Als i løbet af Anden verdenskrig. Disse har vi dog ikke medtaget i artiklen.

 

15 nye artikler i august måned

Det er blevet til 15 nye artikler i august måned

 • Hohenwarte
 • Skamstenen fra Sæd – endnu mere
 • Et slot i Augustenborg
 • Ipsens Enke – en berømt virksomhed
 • Tønders udvikling 1840-1851 (1)
 • Det berømte sagn fra Varnæs
 • Stormflod i Vadehavet – endnu mere
 • Den ny grænse 1920
 • Hvordan var det lige med vores grænser?
 • Nedlagte (og ikke nedlagte) værtshuse på Nørrebro
 • Blev Folkekirken på Nørrebro startet af et læserbrev.
 • Tønder Festival er næsten 50 år gammel
 • Når Befrielsen kommer
 • Da grænsen blev delt i Rudbøl

 

Du kan nu vælge 2.039 artikler

 • Tønder 330 artikler
 • Nørrebro 324 artikler
 • Besættelsestiden 255 + 150 artikler
 • Sønderjylland 251 artikler
 • Aabenraa 207 artikler
 • København 199 artikler
 • Østerbro 108 artikler
 • Andre Historier 93 artikler
 • Højer 86 artikler
 • Padborg/Kruså/Bov 65 artikler
 • Indlemmelse, Afståelse eller Genforening 33 + 118 artikler
 • Nørrebro Handelsforening 29 artikler
 • 1864 og De Slesvigske Krige 20+26 artikler
 • Industri på Nørrebro/Nordvest 20 + 26 artikler
 • Grænsen er overskredet 9 artikler
 • Akeleye – slægten 9 artikler (Fungerer ikke i øjeblikket)

 

 

Igen perioder uden net – forbindelse

Vi har igen oplevet perioder, hvor vi ikke har nogen net-forbindelse. Indtrykket er at vores udbyder er lige glad. De burde jo i det mindste finde ud af, hvorfor det er så usikker en forbindelse. Det vil de også godt, men så forlanger de, at vi skal betale for dette. Og det kan godt blive dyrt siger de.

 

En kategori er forsvundet

Vores kategori omkring Akeleye – slægten er forsvundet. Det er sikkert sket under diverse opdateringer, som vi har foretaget. Vi har flyttet diverse ting for at gøre vores hjemmeside hurtigere. Vi har selv forsøgt at gøre noget ved sagen, men det er endnu ikke lykkedes. Vi får vores teknikker til at se på sagen. Indtil da, må vi undvære kategorien.

 

Masser af foredrag

Vi var nævnt det før – i forbindelse med Bilfri Nørrebrogade søndag den 17. september er det planen at Nørrebro Lokalhistoriske Forening vil være til stede. Og det vil være ud for Mejlshede Låse, der også leverer strømmen til vores arrangement. Meningen er, at vi fra ca. kl. 14 – 18 vil holde nonstop foredrag og vise fotos fra det gamle Nørrebro.

I forbindelse med en kommende bog om Ladegårdsåen vil vi holde et foredrag. Vi ved dog endnu ikke, hvornår

Det skal dog lige understreges, at disse arrangementer endnu ikke er planlagt i detaljer, derfor kan ændringer forekomme.

 

Musiklivet i Tønder er ikke behandlet korrekt

I forbindelse med Tønder festival har vi været i gang med at genudsende alle vores artikler om musiklivet i Tønder. Og disse artikler er det ikke alle, der bryder sig om. Det er måske ikke fordi, at det vi skriver, ikke er korrekt. Det er nok snarere alt det som vi ikke skriver, som nogle gerne vil have.

Michael Falch henvendte sig i sin tid om det samme. Vi er derfor gået i gang med endnu en serie om musiklivet i Tønder, hvor vi starter helt tilbage fra dengang, Tønder havde et kloster. Vi tager selvfølgelig nogle flere danseorkestre med, samt nogle af de pop – grupper, som vi glemte.

Vi laver også en ny artikel om Tønder Festival.

 

Tønder fra ca. 1840 – 1920

Vi har allerede skrevet første del af denne nye serie. Den følger vi så op på snart.

 

Måske kommende artikler fra Handelsforeningens storhedstid

Engang var Nørrebro Handelsforening i medierne flere gange om ugen. Dengang havde vi en meget aktiv hjemmeside med masser af artikler. Det var dengang, at der var bål og brand i bydelen. Forleden var der igen en henvendelse omkring artikler fra denne hjemmeside. Det drejede sig om Hash-handel dengang i Nørrebroparken og Jægersborggade. Måske burde vi finde nogle af disse artikler frem og redigere dem.

 

Forskellige opfattelser af artiklerne

Der er stor forskel af artiklerne. Om det har noget med politik at gøre ved vi ikke. Og det er heller ikke altid ”rigtige” historikere, der har en negativ opfattelse af nogle af artiklerne. Men bedømmelse går lige fra ”forfærdelige konspirationsteorier” til fremragende. Således undgår vi en af grupperne, for hver gang, vi bringer en artikel der, er vi sikker på, at så bliver læserne advaret med at artiklerne er utroværdige.

 

Igen trusler på Messenger

Igen engang er en trussel gået forbi Facebooks algoritmer. Denne gang lyder det således på Messenger.

 • Warning Harmful Content KN 15436

Kære admin

Beklager, vi er nødt til at fortælle dig det

Du har lavet en fejl ved at administrere din fanside. Derfor vil vi suspendere din fanside.

Hvis du mener, at dette er en misforståelse, så lad os det vide ved at sende en bekræftelse via linket (og så følger der et link).

Inden for 24 timer, hvis vi ikke hører tilbage fra dig. Vi bliver tvunget til midlertidigt og permanent at suspendere din fanside.

Tak fordi du accepterede at arbejde sammen med os, for at skabe et sikkert og sundt onlinemiljø for fællesskabet.

 

Din side er ikke anbefalelsesværdig

Den artikel har vi igen bragt. Og den fik mange reaktioner. Vi fandt ud af, at flere har haft samme problemer som undertegnede. Selv om den sidste ”Kriminelle handling” ligger flere måneder tilbage, bliver jeg dagligt mindet om at dengang.dk kan blive fjernet. Og det sker sikkert uden yderligere advarsler.

Der er en, der viser et eksempel på et forbudt ord, der starter med n og betegner en befolkningsgruppe anvendt i en annonce fik fjernet den. Vi har i mellemtiden også brugt ordet i forbindelse med den slags musik (jazzmusik) blev opfattet ude i en sønderjysk landsby. Vi skrev ordet på sønderjysk. Det gik sandelig igennem.

Vedkommende fortæller, at han har klaget. En anden mener, at sådan en klage ikke bliver læst af et menneske. En fortæller, at han kun bruger en kort intro og så linker til sin hjemmeside.

Robotter kan ikke skelne mellem historisk dokumentation og hademateriale. Hvis alle indslag skulle behandles individuelt og manuelt ville det tage flere hundrede år før dette ville blive gjort.

En dame på 85 år fortæller, at hun aldrig har brugt n-ordet nedsættende. Hun fortæller, at de norske kongesager taler om ”blåmændene i Særkeland”. Og så funderer hun over om Harald Blåtand ikke havde en tand, der var sort.

Så er der en, der sympatiserer med Facebook for at holde en god tone og at forhindre at befolkningsgrupper omtales nedladende. Jamen det er jo netop ikke det vi gør, når vi omtaler en n – sprællemand i en søndagsskole på Vesterbro i 1914.

En anden mener, at det er historieredigering kendt fra Orwells 1984.

Vedkommende som vi har omtalt, bringer en annonce fra 1931. Hvordan skal man redigere i denne og hvorfor – det er jo netop historie. Han mener ikke, at dette er nedladende. En anden læser mener, at det var lige så nedladende dengang, som i dag.

Det er skræmmende, at algoritmen har fundet ordet i billedet/annoncen. Det ender med en total udrensning af ukorrekte ord og billeder, hvis den automatiske scanning af tekst og billeder bliver brugt overalt.

Facebook bliver oversvømmet af racister, som på alle måder forsøger at ødelægge det for seriøse brugere. Robotter er nødvendige for at dæmme op for det. Vi bliver nok nødt til at finde os i at indhold fjernes. Det har ikke noget at gøre med censur og historieforfalskning. Men problemet er bare at der følger repressalier med.

Det er ikke alle, der mener, at Facebook udøver censur. Men hvad så med de beskyldninger, man bliver udsat for. Skal man bare leve med dem?

Måske burde man anskaffe Søren Hein Rasmussen: Den Sorte Bog. Her kan man læse om de forbudte ord og Facebooks strategi. Diskussionen er gavnlig med resultatet er ikke entydig. Der er mange holdninger til det.

 

Hvilke byer læser dengang.dk på Facebook

Måske skal vi lige nævne, at efter sidste måling så udgør Facebook – aktiviteterne kun ca. 36 pct. af aktiviteterne på vores hjemmeside. Med andre ord – 64 pct. af aktiviteterne er ikke mere målbare. Vi har, som allerede nævnt, droppet Google – programmet, der kunne måle trafikken på vores hjemmeside. Grunden er, at programmet åbenbart ikke overholder EU – lovgivningen på området.

 1. København
 2. Aabenraa
 3. Tønder
 4. Frederiksberg
 5. Sønderborg
 6. Haderslev
 7. Odense
 8. Aarhus
 9. Holbæk (10)
 10. Højer (9)

 

Facebook – Statistik

Højeste rækkevidde: TGT Aabenraa (1) 2,605

Højeste antal reaktioner: Nedlagte (og ikke nedlagte) værtshuse på Nørrebro

Højeste antal kommentarer: Din side er ikke anbefalelsesværdig

Rækkevidde for opslag: 24.246 

Opslagsinteraktion: 15.308

Nye – synes Godt om side: 11

Nye – Følgere: 13

Reaktioner/Kommentarer/deling: + 134 pct.

 

Masser af delinger

Vi kan ses, at der er masser af delinger på nettet af vores artikler. Desværre kan vi se, at de fleste er delt inden vi fik en ny server, så linkene passer ikke rigtig. Dette fik vi gjort for at få en væsentlig hurtigere hjemmeside. Vi håber, at læsere alligevel finder ud af det.

 


Hvad der læses mest – i juli 2023

August 1, 2023

Hvad der læses mest – i juli 2023

17 nye artikler i juli. Nu er der 2.025 artikler. Stadig restriktioner fra Facebook. Facebook – statistik. Kommende foredrag. Mange henvendelser. Foreløbig ingen hitlister, grundet ulovlig overførelse af personoplysninger. Spændende materiale tilsendt. Dette kan du senere få glæde af i form af nye spændende artikler. Artikler til Årsskrifter skal skrives. Det betyder måske en nedgang af nye artikler i en periode.

 

17 Nye artikler – i juli 2023

Der kom 17 nye artikler til i juli 2023. Og disse artikler er følgende:

 • Var der egentlig en præsident på Als
 • Et tredobbelt mord i Øster Gasse
 • Ubjerg Kirke og Præstegård
 • Søslaget i vadehavet – endnu mere
 • Folmer Bendtsen – en maler fra Nordvest
 • Nedslag i 1800-tallets Aabenraa
 • Bovrup – her varede hoveriet længere
 • Fysikus fra Tønder havde mange gøremål
 • Visby – den næste tur
 • Sydslesvig – den 9, – 10. november 1938
 • Falkoner-kvarteret på Frederiksberg
 • Dengang – i Varnæs
 • Sygehus-Arbejderanstalt og Borgmestergård i Tønder
 • Ladegårdsåen – en grænse
 • Ballum for 191 år siden
 • Marcus Lauesen venter på skib
 • En degn fra Ballum

 

Nu er der i alt 2.025 artikler

Hvis du ser, at der står et + betyder det at der et antal af artikler om samme emne, bare spredt ud over andre kategorier

 • Tønder 327 artikler
 • Nørrebro 322 artikler
 • Besættelsestiden (før/under/efter) 253+150 artikler
 • Sønderjylland 249 artikler
 • Aabenraa 206 artikler
 • København 199 artikler
 • Østerbro 108 artikler
 • Andre historier 93 artikler
 • Højer 85 artikler
 • Padborg/Kruså/Bov 65 artikler
 • Indlemmelse, Afståelse, Genforening 31 + 118 artikler
 • Fra Urtekræmmer til Shawarmabar (Nørrebro Handelsforening) 29 artikler
 • 1864 og De Slesvigske Krige 20 + 26 artikler
 • Industri på Nørrebro og i Nordvest 19 + 26 artikler
 • Grænsen er overskredet (Bogudgivelse 2017) 9 artikler
 • Akeleye Slægten 9 artikler

 

Stadig restriktioner fra Facebook

Som vi efterhånden har skrevet om adskillige gange, så har vi overtrådt fællesskabsreglerne mange gange. Hver gang har vi protesteret, men det har nu ikke hjulpet. Det betyder, at vi hele tiden bliver mindet om, at vi mister vores side. Og vores side bliver ikke mere anbefalet. Når vi deler vores artikler med andre grupper, kommer vores artikler ikke til at ligge øverst.

Dette betyder, at vores andel af læsere fra Facebook er faldet. Nu er den kun på 35, 7 pct. Det vil sige, at 64, 3 pct. finder vores hjemmeside og vores artikler på andre måder.

Det skal du nok lige tænke på, når du læser vores statistik fra Facebook.

 

FACEBOOK – STATISTIK

Disse byer læser mest dengang.dk – på Facebook

 1. København
 2. Aabenraa
 3. Tønder
 4. Frederiksberg
 5. Sønderborg
 6. Haderslev
 7. Odense
 8. Århus
 9. Højer
 10. Holbæk

 

Sideoversigt

 • Rækkevidde for opslag: 24.250
 • Opslagsinteraktion: 14.605
 • Nye synes godt om side: 10
 • Nye følgere på siden: 15

 

Interaktioner

 • Reaktioner: 3.856
 • Kommentarer: 125
 • Delinger: 420
 • Billedvisninger: 5.875
 • Klik på siden: 962

 

Kommende Foredrag

Hvis ellers ”Den Gamle Redaktørs” ryg har det bedre, eller vi kan finde et bord eller et andet, som jeg kan støtte mig op ad, så bliver der søndag den 17. september holdt et nyt foredrag hver 20. minut midt på Nørrebrogade i ridsrummet kl. 14 – kl. 17

Hvis ellers vi også kan låne noget strøm, så vil der blive vist none-stop fotos fra Nørrebro i samme tidsrum. Og det hele handler om Nørrebro. Det er i forbindelse med Bilfri Nørrebrogade.

Senere bliver der måske i forbindelse med en bogudgivelse afholdt et to – timers foredrag om Ladegården og Ladegårdsåen. Men tid og sted er endnu ikke fundet.

Disse to arrangementer er sammen med Nørrebro lokalhistoriske Forening og Arkiv.

Fra det jyske har man også forespurgt om foredrag, men grundet rygproblemer har jeg takket nej.

 

 

Mange henvendelser

Der er kommet så mange henvendelser, at Den Gamle Redaktør ikke har kunnet svare på dem alle. Og det handler lige fra placeringen af findestederne på Guldhornstenene og elvforeninger på Tønder Statsseminarium.

Der har også været henvendelser omkring lokaliteter på de fotos, vi anvender. Og igen om hvem fotograf er og hvornår disse fotos er taget. Der har været spørgsmål, hvor svaret sådan set er at finde i de artikler, vi har delt.

 

Foreløbig ingen hitlister

I løbet af 2022 er der faldet nogle afgørelser i Østrig, Frankrig og Italien. Sagerne er foranlediget af NOYB (None of Your Business). Sagerne vedrører brugen af værktøjet Google Analytics som efter NOYBs opfattelse indebærer overførsel af personoplysninger om hjemmesidebesøgene til Google i USA i strid med databeskyttelsesreglerne.

De amerikanske dataregler harmonerer ikke med de europæiske. Det er ulovligt at overføre personoplysninger til USA via Google Analytics.

Vi kan herfra ikke gennemskue, hvordan der er teknisk m.h.t. Google Analytics 4. Ifølge datatilsynet kan man stadig identificere en person. Og så kan man vel også så meget andet. Heller ikke denne version garanterer ingen personoplysning.

Datatilsynet i Danmark har ikke beføjelser til at forbyde bestemte produkter, men vurderer – helt teknologisk neutralt – om behandling af personoplysninger på en eller flere måder, herunder ved hjælp af specifikke teknologier, sker i overensstemmelserne.

Åbenbart finder der ingen anonymisering sted før data rammer USA. Og så er det lige problemer med tredje lande.

Vi går ud fra at andre danske myndigheder kan pålægge os diverse foranstaltninger. Da vi vil sikre os, at alt på denne side er lovligt, undlader vi hermed brug af Google Analytics.

At vi så befinder os i den modsatte grøft ved at anvende Facebook, er grotesk. Her er det åbenbart tilladt at anvende robotter med algoritmer til at overvåge os. Det er grotesk. Med andre ord så kan vi ikke berette om for eksempel sandheden om besættelsestiden. Nogle må gerne bruge fotos og illustrationer, som vi ikke må bruge.

Vi har selvfølge forsøgt at kontakte Facebook. Vi har hvis også efterhånden i tilstrækkelig grad redegjort for vores ”alvorlige” overtrædelser.

Men mon ikke vores besøgende efterhånden ved, at de kan gå direkte ind på vores hjemmeside. Det hele er også absurd i forhold til Ytringsfriheden.

 

Spændende materiale tilsendt

Vi har af en af vores læsere fået tilsendt noget meget spændende materiale fra et dødsbo. Det skal vi have gennemgået. Dette kan du senere så få glæde af i form af nye spændende artikler fra dengang.

 

Artikler til Årsskrifter skal skrives

Det er her til august, at der skal skrives artikler til årsskrifter. Og det skal ”Den Gamle Redaktør” også have gjort. Dette betyder måske en periode, hvor der ikke kommer så mange nye artikler.

 

 

 


Hvad læses der mest – i juni 2023

Juli 1, 2023

Hvad læses der mest – i juni 2023

Problemer med sikkerhedskoden. Vi kan ikke lægge nye artikler ind. Du må foreløbig nøjes med 2.008 artikler. Vi nåede at lægge 18 nye artikler ind. Vi præsenteret juni-måneds Top-100. Den alternative Hitliste. Hvilke byer læser dengang.dk. Facebook vil ikke anbefale vores side. Det har vi også skrevet en artikel om. Fremgang for København og Andre Historier. Mindre fremgang for Aabenraa og Padborg/Kruså/Bov. Forsat tilbagegang for Besættelsestiden. Voldsom tilbagegang for Nørrebro og Østerbro. Ikke den helt store tilstrømning til tre foredrag i Nørrebrohallen men vi mødte nogle interessante mennesker.

 

18 nye artikler i juni måned

Det blev til 17 nye artikler i maj måned. Det kunne sagtens være blevet til flere artikler. Men i øjeblikket kan der ikke der ikke lægges flere artikler ind. Der problemer med vores kode i vores sikkerhedssystem.

 • En helt fra Kollund
 • Rørkær – den 6. historie
 • Højer Bønderkommune
 • Lærer i Løjt i 25 år
 • Nørrebro på skinner (1) Sporvogne
 • Nørrebro på skinner (2) Jernbanen
 • En ulykke på Nordbanen
 • Din side er ikke anbefalelsesværdig
 • Kalvø – en ø i Genner Bugt
 • Visby Kirke – og et par præster
 • Tyskerpiger – den fjerde historie
 • Arbejderanstalten på Ladegården
 • En meget lang jernbanestation
 • En præstefamilie fra Abild
 • Musik i Tønder (7)
 • Var Varnæs ikke i ældgammel tid en købstad?
 • Da Sønderjylland fik hjælp
 • Ingen Kaiser Wilhelm Denkmall i Aabenraa

 

NU 2.008 artikler

Vi er nu op på 2008 artikler i 16 kategorier. Du vil opleve, at der står et plus i nogle kategorier. Det betyder, at du i andre kategorier vil opleve artikler, der godt kunne placeres i den pågældende artikel

 • Tønder 323 artikler
 • Nørrebro 320 artikler
 • Besættelsestiden/Før/under/efter 252 + 150 artikler
 • Sønderjylland 245 artikler
 • Aabenraa 202 artikler
 • København 198 artikler
 • Østerbro 108 artikler
 • Andre Historier 93 artikler
 • Indlemmelse, Afståelse og Genforening 31 + 118 artikler
 • Nørrebro Handelsforening 29 artikler
 • 1864 og De Slesvigske Krige 20 + 26 artikler
 • Industri på Nørrebro og i Nordvest 19 + 26 artikler
 • Grænsen er overskredet: 9 artikler
 • Akeleye – Historien om Adelsslægten 9 artikler

 

Din side er ikke anbefalelsesværdig

Ja den besked har vi nu fået af Facebook. Nogle af vores overtrædelser, hvis de var overtrædelser, går efterhånden tilbage. Men Facebook fortæller mig hver dag, at jeg er i fare med at miste min side.

Som jeg tidligere har fortalt læserne, var det en forside fra en bog lagt op af Auschwitz-museet, som jeg bragte. Om det også var den eller badende børn i Sortedamssøen, der nærmest beskrev mig som seksuel afvigende, vides ikke.

Men vi har beskrevet alle vores ”alvorlige” overtrædelser gennem tiderne i artiklen ”Din side er ikke anbefalelsesværdig”. Gennem en periode mente Facebook, at jeg delte for meget. Men det var nu ikke mere som vi gør nu.

Når en side ikke anbefalelsesværdig betyder det et mindre antal besøg. Men som vi nu igen engang har benyttet lejligheden til, så har vi anbefalet læserne til at gå direkte ind på vores side.

 

Dette er måske de sidste hitlister

Vi har valgt ikke at forny vores nye Google program. Efter sigende er det ikke lovligt at bruge. Vi vil heller ikke udsætte vores læsere for unødvendig overvågning. Om det er så galt vides ikke. Det er der faktisk ingen, der kan oplyse os om.

 

Vi fortæller ikke om fotoerne

Når vi lægger fotoer, fortæller vi ikke, om hvad der ses, og hvornår de er optaget. Det er ikke for at være uhøflig. Men det ville være uhyre tidskrævende at skulle ud og finde data over alle disse fotos Den tid vil vi hellere bruge på nye artikler. Og når folk forespørger om disse fotoer kigger vi selvfølgelig efter, om vi har skrevet noget. Men vi går ikke og undersøger fotoet. Der findes mange grupper, der er meget bedre til dette.

 

Måske den allersidste TOP-100 juni 2023

Vi har ikke kunnet finde garanti for, at info ikke bliver misbrugt ved anvendelse af dette program, derfor er dette måske allersidste gang vi bringer en TOP – 100 med de allermest læste artikler.

 

 1. Rungholt – mandedrukning et og to
 2. Gader og Veje på Frederiksberg (a-j)
 3. Legemsdele i Kastelgraven
 4. Mandelejren på Livø
 5. Flere gader og veje på Frederiksberg (k-å)
 6. Nørrebros mange stationer
 7. Sønderjyske Drikkeopskrifter
 8. Hvem var H.P. Hanssen?
 9. Da Janne døde i den store Rockerkrig (NørLiv27)
 10. Gestapo i Danmark
 11. Henrettelser i Undallslund
 12. En meget lang jernbanestation
 13. Højer Tæppefabrik
 14. Lygter og Lygtemænd i København
 15. Nyhavns historie
 16. Stormflod 1976
 17. Flammen og Citronen, en mere sand historie
 18. Hvordan blev tyskheden fastholdt?
 19. Bankrøver fra Østerbro
 20. Dengang på Nørrebro og Lygten Kro
 21. Hvor gammel er Tønder egentlig?
 22. Schwennesen – slægt-ejendom og stiftelse i Aabenraa
 23. Bondeslægten fra Trøjborg
 24. Klunsere, Kræmmere og sprittere i Nordvest
 25. Da man lavede biler på Nørrebro
 26. En herredsfoged fra Hajstrupgård
 27. Endnu mere brand i Tønder
 28. Kloster Marked
 29. Kruså Vandmølle
 30. Løjt Land i begyndelsen
 31. Ture i Tønder 1
 32. Tyskerpiger – den Fjerde Historie
 33. Vognmænd og speditører i Padborg
 34. De tre makreller fra Aabenraa (2)
 35. En brand i Stengade
 36. Gamle detailhandelsforretninger på Nørrebro 1920
 37. Hestholm – syd for Tønder
 38. Musik i Tønder (6)
 39. Paul Fischer – en ikke helt anerkendt maler
 40. Det drikker vi i Sønderjylland
 41. Michael Falch i Tønder
 42. Padborg og nabobyerne
 43. Strøgets Historie (1)
 44. Æ Fissemand, høstfest, pinse og Mikkelsdag
 45. Anekdoter fra det gamle Bov Sogn
 46. August og Marie
 47. Emdrup – for lang tid siden
 48. En mølle ved Sønderport i Aabenraa
 49. Gårde i Højer
 50. Historie om en gade – Jægersborggade
 51. Med tog over Lersøen
 52. Mord i Padborg 1945
 53. Nyhavns historie
 54. Østerbro – den fortsatte historie
 55. Sådan boede arbejderne – dengang
 56. Sønderjysk Kaffebord – opskrifter
 57. Steder på Nørrebro
 58. Til Mærken – i Sønderjylland
 59. Turen går til Holbøl og Bov
 60. Det var på Nørrebro, det foregik
 61. Dupont-slægten – ophav og historie
 62. Et kloster – 15 km fra Tønder
 63. Gader og veje på Østerbro
 64. Historisk vandretur fra Torvet i Højer
 65. Kalvø – en ø i Genner Bugt
 66. KZ – lejr Ladelund
 67. Livø – en mandelejr – endnu mere
 68. På Vesterbro
 69. Papir, Senneps-tændstik- og motorfabrik
 70. Aabenraas historie
 71. Begravelsesskikke i Sønderjylland
 72. Dæmningen – syd for Højer
 73. En præstefamilie fra Abild
 74. Et slot i Løgumkloster
 75. Fra Bellahøj til Husum
 76. Gamle butikker og erhverv i Aabenraa
 77. Henrettelse i Aabenraa (2)
 78. Hvornår opstod Hertugdømmerne?
 79. Kartoffeltyskere
 80. Løjt Land – masser af Historie og Kultur (7)
 81. Norden for lands lov og ret
 82. Satan – Kulten fra Anholt
 83. Søfartshistorie fra Aabenraa
 84. Vidåen – et stort vandløb
 85. Besættelsestiden på Bispebjerg Hospital
 86. Da Voldene forsvandt
 87. Dansk raceforskning
 88. Gamle huse på Christianshavn
 89. Hermann Göring og hans bror
 90. Historien om Københavns Havn
 91. Højer – Stormflod og Diger
 92. Husker du dengang – i 60erne og 70’erne
 93. Kastellet 9. april 1940
 94. I fængsel i Tønder
 95. Mord i Nyhavn
 96. Mordet på Heden
 97. Munkemølle i Rinkenæs Sogn
 98. Nørrebro på Skinner 2 – Jernbaner
 99. Pastor Jacobsen fra Skærbæk
 100. Republikken Sofiegården

Bedre Held – næste gang:

 • Utterslev dengang og nu
 • På Vesterbro
 • Aabenraa i de onde tider
 • Blegdamme på Blegdamsvej
 • Carl Beuck – en modig pastor fra Mindretallet

Nu er det vel ikke overraskende, at det lige er denne artikel, der ligger på førstepladsen. Midt ude i Vadehavet har man fundet rester af en gammel kirke. Og den kan stamme fra Rungholt.

 

Den alternative Hitliste

Dette er en hitliste, der ikke kigger direkte på artikler, men på andet på vores hjemmeside. Placeringen er den, der ville være gældende, hvis det var en artikel

 • Gallery Tommyguns
 • Gallery Nørrebro
 • Hvad læses der mest – april 2023
 • Uwe Brodersen
 • Gallery Aabenraa 1959
 • Om siden

 

Hvilke Byer læser dengang.dk? – juni 2023

 1. København (1)
 2. Århus (2)
 3. Ballerup (5)
 4. Odense (3)
 5. Aabenraa (4)
 6. Haderslev (10)
 7. Sønderborg (6)
 8. Tønder (7)
 9. Esbjerg (8)
 10. Ribe (9)
 11. Aalborg (16)
 12. Roskilde (22)
 13. Nordborg (19)
 14. Kolding (20)
 15. Slagelse (NY)
 16. Rødekro (12)
 17. Vojens (14)
 18. Vejle (15)
 19. Frederiksberg (NY)
 20. Fredericia (NY)
 21. Hillerød (NY)
 22. Rødovre (21)
 23. Næstved (11)
 24. Bramming (NY)
 25. Herning (13)
 26. Rømø (NY)
 27. Herlev (NY)
 28. Søborg (NY)
 29. Horsens (26)
 30. Holbæk (17)

 

De mest populære kategorier

Hver placering på Top – 100 giver 1 point. Er der to kategorier med samme pointtal, er det den bedste placering, der tæller.

 1. København 17 (7)
 2. Sønderjylland 14 (1)
 3. Tønder 14 (3)
 4. Aabenraa 10 (6)
 5. Andre Historier 9 (8)
 6. Nørrebro 9 (2)
 7. Padborg, Kruså, Bov 6 (9)
 8. Besættelsestiden 6 (4)
 9. Østerbro 5 (5)
 10. Højer 5 (10)
 11. Industri på Nørrebro og Nordvest 2 (11)
 12. Grænsen er overskredet 1 (14)
 13. Indlemmelse, Afståelse og Genforening 1
 14. 1864 og De Slesvigske Krige 0

Nørrebro Handelsforening 0

Akeleye – Historien om adelsslægten 0

Der var stor fremgang for København og for Andre Historier. Der var mindre fremgang for Aabenraa og Padborg/Kruså/Bov. Der var fortsat tilbagegang for Besættelsestiden og voldsom tilbagegang for Nørrebro og Østerbro.

 

 


Hvad læses der mest – maj 2023

Juni 1, 2023

Hvad der læses mest – maj 2023

Nedtur for Besættelsestiden og København – Fremgang for Sønderjylland. Læs om de mest populære kategorier. Og så er der De mest læste artikler- Læsernes Top – 100 maj 2023. Den alternative Hitliste. Landsdelens top – 5 og Byernes Top – 5. Ny debat om overvågning. 19 nye artikler i maj 2023. Nu 1.990 artikler til rådighed. Ikke alt er opdateret. Mange nye aktiviteter i vente Fra ”Den Gamle Redaktør” i Københavns – området. To nye foredrag meget snart. Dårlig net-forbindelse. En måned uden Facebook – restriktioner. 

 

Dårlig Net – forbindelse

Vi har store udfordringer hver dag med vores net – forbindelse. Vi har haft besøg af vores udbyder. Det var en blandet fornøjelse. Problemerne har været der i årevis.

 

En måned uden restriktioner

Og så har det været en måned uden nogen som helst Facebook – restriktioner. Det er en helt ny fornemmelse. En glædelig nyhed, som vi håber varer ved.

 

19 NYE ARTIKLER I maj 2023

Det blev til 19 nye artikler i maj måned – det betyder, at vi nu har 1.990 artikler, du kan vælge imellem

 • Musik i Tønder (6)
 • Dansk filmkritik under besættelsen
 • Hvordan kan vi lære af 1864?
 • Ladegården og en populær å
 • Viften – Historieformidling – Sarkasme eller revsende?
 • Vidåen – et stort vandløb
 • Østerbro – den fortsatte historie
 • Det nye Kvægmarked i Tønder
 • Schwennesen – Slægt, Ejendom og Stiftelse i Aabenraa
 • ”Galt” Tysk og ”tumbe” dansk i Højer
 • Da Flensborgs overborgmester blev afsat i 1936
 • Storegade 14 – opkaldt efter en anden Drøhse
 • Da Højer Tæppefabrik truede med at forlade byen
 • Jomfru Fanny – Kongelig – Synsk eller bare en Myte?
 • Østerbro lå ikke nord for København
 • For mange år siden – en vanding på Nørrebro
 • Hvornår opstod Hertugdømmet Slesvig?
 • En mølle ved Sønderport i Aabenraa
 • Hvor gammel er Tønder egentlig?

 

NU 1.990 ARTIKLER TIL RÅDIGHED!

Hvis du ser et + og et tal betyder det, at du under andre kategorier kan se et antal artikler, der passer til det omtalte emne. Og hvorfor flytter vi så ikke bare artiklerne. Det gør vi ikke. Det vil skabe alt for meget forvirring. Det gælder kun for fire kategorier.

 • Tønder 319 artikler
 • Nørrebro 317 artikler
 • Besættelsestiden (før, under, efter): 251 + 150 artikler
 • Sønderjylland 243 artikler
 • København 197 artikler
 • Aabenraa 198 artikler
 • Østerbro 108 artikler
 • Andre Historier 92 artikler
 • Højer 83 artikler
 • Padborg, Kruså og Bov 64 artikler
 • Indlemmelse, Afståelse, Genforening 31 artikler + 118 artikler
 • Nørrebro Handelsforening (Fra Urtekræmmer til Shawarmabar) 29 artikler
 • 1864 og De Slesvigske Krige 20 artikler + 26 artikler
 • Industri på Nørrebro og Nordvest 19 artikler + 26 artikler
 • Grænsen er overskredet (vores bogudgivelse 2017) 9 artikler
 • Akeleye Slægten – Historier om adelsslægten 9 artikler

 

IKKE ALT ER OPDATERET

Vi har fået opdateret ”Om siden” og ”Uwe Brodersen” – denne sides redaktør. Men vi har endnu ikke fået opdateret Litteraturlisterne. Dem kan du finde opdateret andre steder på vores side. Det vil sige de er opdateret 2020.

 

 

MANGE HENVENDELSER

Igen har der været utrolig mange henvendelser med spørgsmål om de artikler, som vi har lagt ud. Og der har igen været spørgsmål om slægtsforskning. Og de eller fleste af henvendelserne har været positive.

 

MANGE NYE AKTIVITETER I VENTE

Der har været henvendelser fra flere steder i landet angående foredrag. Men foreløbig holder vi os til Københavns – området.

 • Den 18. juni – Noget omkring Sporvogne i Nørrebrohallen

Nørrebrohallen har fødselsdag og det bevirker at jeg For Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv holder to foredrag

Kl. 13: Nørrebro på skinner (1)

Kl. 15: Nørrebro på skinner – endnu mere (2)

Til foredraget vil der blive vist None-stop fotos af Nørrebro og sporvogne.

 

 • Den 17. september – Nørrebrogade (Den dag er Nørrebrogade bilfri – så er det meningen, at vi fra en pavillon vil holde en masse foredrag. Det vil blive i tidspunktet fra kl. 14 – 16.30. Det kan vel blive 10 forskellige foredrag om det gamle Nørrebro, hvis vi kan få strøm, vil det også blive vist fotos.
 • Oktober/November bliver det noget om Ladegården og åen (Der vil blive vist et par hundrede fotos samtidig med foredraget. Vi ved endnu ikke, hvorfra dette foregår.

 

NY DEBAT OM OVERVÅGNING

Vi har hver måned med nogle få afbrydelser lavet diverse hitlister.

 • De Mest Læste – Top – 100
 • De mest populære Kategorier
 • Den alternative hitliste
 • Hvilke byer læser mest dengang.dk

Det program, som vi anvender til dette, er mere eller mindre mistænkt for at overvåge. En opdatering af dette program er i vente. Vi har indtil videre ikke ønsket at opdatere. Derfor kan det være sidste gang du oplever vores hitlister.

 

Byernes – TOP-30

Hvilke byer læser mest dengang.dk

 1. København (1)
 2. Århus (2)
 3. Odense (5)
 4. Aabenraa (3)
 5. Ballerup (4)
 6. Sønderborg (7)
 7. Tønder (9)
 8. Esbjerg (10)
 9. Ribe (22)
 10. Haderslev (6)
 11. Næstved (16)
 12. Rødekro (13)
 13. Herning (NY)
 14. Vojens (21)
 15. Vejle (17)
 16. Aalborg (12)
 17. Holbæk (24)
 18. Nyborg (NY)
 19. Nordborg (15)
 20. Kolding (14)
 21. Rødovre (NY)
 22. Roskilde (11)
 23. Tinglev (19)
 24. Grindsted (NY)
 25. Varde (NY)
 26. Horsens (29)
 27. Silkeborg (NY)
 28. Viborg (NY)
 29. Tåstrup (NY)
 30. Augustenborg (NY)

 

Bedre held næste gang: 

 • Albertslund
 • Kastrup
 • Lyngby
 • Aalborg

 

Landsdelens TOP – 5

 1. København 50,73 pct.
 2. Syd – Danmark 24,69 pct.
 3. Midt – Jylland 16,99 pct.
 4. Sjælland 5,5 pct.
 5. Nord – Jylland 2,08 pct.

 

Den alternative Hitliste

Det er alt det, der ikke kan kaldes ordinære artikler. Disse bliver her indordnet efter den placering, som det ville have haft, hvis det var en artikel

 

 1. Billeder
 2. Nyheder

 

 1. Uwe Brodersen
 2. Om Siden
 3. Gallery Nørrebro
 4. Gallery Aabenraa

46 Gallery Sønderjysk kaffebord

51 Hvad læses der mest – marts 2023

 1. Gallery – Tommyguns
 2. Kontakt

 

 

DE MEST POPULÆRE KATEGORIER

Hver placering på Top – 100 giver et point. Er der to kategorier med samme point, så er det den bedste placering, der tæller.

 1. Sønderjylland 13 (4)
 2. Nørrebro 13 (3)
 3. Tønder 12 (5)
 4. Besættelsestiden 11 (1)
 5. Østerbro 10 (7)
 6. Aabenraa 10 (6)
 7. København 10 (2)
 8. Andre Historier 8 (8)
 9. Padborg/Kruså/Bov 7 (9)
 10. Højer 2 (10)
 11. Industri på Nørrebro/Nordvest 2 (11)
 12. Indlemmelse, Afståelse/Genforening 1(12)
 13. 1864 og De Slesvigske Krige 1 (12)
 14. Fra Urtekræmmer til Shawarmabar (Nørrebro Handelsforening) 0 (12)

Grænsen er overskredet 0 (12)

Akeleye – adelsslægten 0 (12)

Nedtur for Besættelsestiden og København. Fremgang for Sønderjylland.

 

 

DE MEST LÆSTE ARTIKLER – LÆSERNES TOP – 100 – MAJ 2023

 1. Flammen og Citronen – en mere sand historie
 2. Adolf Eichmann – manden bag jødernes død
 3. Henrettelse i Undallslund
 4. Legemsdele i Kastelgraven
 5. Stormflod 1976
 6. Husvild i Aabenraa
 7. De sidste hertuger på Augustenborg
 8. Kruså Vandmølle
 9. Jomfru Fanny – Kongelig – Synsk eller bare Myte
 10. Sheriffen fra Tinglev
 11. Likvideret på Alssund – den 5. mj 1945
 12. Mandelejren på Livø
 13. Gader og Veje på Frederiksberg (A-J)
 14. Rungholt – og mandedrukning et og to
 15. Gamle virksomheder i Tønder
 16. Henrettet i Aabenraa (2)
 17. Lersø-bøllernes viser
 18. Ned med arbejderne
 19. Vesterbro under besættelsen 1
 20. Gader og veje på Østerbro 1
 21. Nyhavns Historie
 22. Schwennesen-slægt-ejendom og stiftelse i Aabenraa
 23. Lygter og Lygtemænd i København
 24. Vilhelmine Møller – en morder fra Østerbro
 25. Michael Falch i Tønder
 26. Originale i Tønder
 27. Flere gader og veje på Frederiksberg (K-Ø)
 28. Gamle detailhandelsforretninger på Nørrebro 1920
 29. Gestapo i Danmark
 30. Livø – en mandelejr – endnu mere (2)
 31. Lokummer på Nørrebro
 32. Østerbro lå ikke nord for København
 33. Bombenatten over Als og Sundeved 1942
 34. For mange år siden – en vandring på Nørrebro
 35. Fra Østerport til Svanemøllen
 36. Kartoffeltyskerne
 37. Satan-kulten på Anholt
 38. Jørgens Kirke i Aabenraa
 39. Skolehistorier fra Aabenraa
 40. Det var på Nørrebro, det foregik
 41. Nørrebro-Historier – fra fedtemadder til …….
 42. Sønderjyske drikkeopskrifter
 43. Ved den gamle grænse
 44. Dupont – slægten – ophav og historie
 45. En kvindehøjskole i Visby
 46. Gader og veje i Tønder
 47. ”Galt” tysk og ”Tumbe” dansk i Højer
 48. Hvordan blev tyskheden fastholdt
 49. Sandheden om Herman Bangs Tine
 50. Tønder Seminarium – et dannelsessted
 51. Grevinden af Bagsværd
 52. Karsten Thomsen fra Frøslev
 53. Lystigheder på Nørrebro (NørLiv 23)
 54. På jagt efter Mærsk-Familien
 55. Smuglerlandet Danmark
 56. Utterslev – dengang
 57. Aabenraas Historie
 58. Besættelsen på Nørrebro (5)
 59. Blegdamme på Blegdamsvej
 60. Da man lavede biler på Nørrebro
 61. Det drikker vi i Sønderjylland
 62. Endnu en vikingeby – Sliasthorp
 63. Flere fabrikker i Nordvest
 64. Hvad kan vi lære af 1864?
 65. Hvorfor lugtede det altid i Vidågade i Tønder?
 66. Kastellet – 9. april 1940
 67. Klunsere og kræmmere på Nørrebro
 68. Livet omkring Bov Kirke
 69. Med tog over Lersøen
 70. Minder fra Tønder 1864 – 1920
 71. Mord i Padborg 1945
 72. Odessa og de andre flugthjælpere
 73. Østerbro – den fortsatte historie
 74. Padborg fra begyndelsen
 75. Padborg – og nabobyerne
 76. Valby – dengang
 77. Begravelsesskikke i Sønderjylland
 78. Besættelse på Østerbro 1
 79. Besættelse på Østerbro 4
 80. Da Janne døde i den store rockerkrig (NørLiv 27)
 81. De dødsdømte fra Tønder
 82. De store fabrikker på Nørrebro
 83. En sort dag i Højers historie
 84. Folk i Tinglev
 85. Hedeby
 86. Jagten på en adelig heks
 87. Jomfru Fanny fra Aabenraa
 88. Konfiskation af tysk ejendom
 89. Krigsfangelejren ved Løgumkloster
 90. Nazisternes sidste tilflugt
 91. Østerbro som landsby
 92. Rabarberlandet
 93. Republikken Sofiegården
 94. Sagn og historier fra Als
 95. Tønder Kristkirke
 96. Tyskertøser – feltmadrasser og horeunger
 97. Vognmænd og speditører i Padborg
 98. Zarens falske datter
 99. Aabenraa – maj 1945
 100. Æ Fissemand, høstfest, pinse og mikkelsdag

 

Bedre Held næste dag:

 • Brand i København
 • Bylderup Sogn

Hvad læses der mest – april 2023

Maj 1, 2023

Hvad der læses mest – april 2023

Byernes Top-30 – De mest populære kategorier – Den Alternative Hitliste – De mest læste artikler Top-100. 19 nye artikler i april 2023. Igen – masser af henvendelser. Vi holder pause fra endnu en gruppe. Mange medier bruger dengang.dk som kilde. Mange fortsatte restriktioner fra Facebook. Vi er blevet beskyldt for at udbrede terrorisme Mange læser kun brødteksten og reagerer kun på denne. Billedsamlinger overvejes på hjemmesiden.

 

19 nye artikler i april 2023

Vi har lagt 19 nye artikler på vores hjemmeside. Vi er nu oppe på 1.970 artikler

 • Lersø-bøllernes viser
 • Gadenavne og skilte i Tønder
 • Gårdejer på Søgård ved Højer
 • Da Royal Air Force sænkede 7.000 KZ – Fanger
 • De Fattiges Dyrehave på Østerbro
 • Endnu en Vikingeby – Shiasthorp
 • Hedeby
 • Dannevirke
 • En dansk præsts hverdag I Højer
 • Dødsmarch
 • Smuglerlandet Danmark
 • De danske hjælpepakker til KZ – fanger
 • Dem – man glemte
 • En mindepark i Kruså
 • Æ Fissemand, Høstfest, Pinse og Mikkelsdag
 • Hvorfor lugtede det altid i Vidågade i Tønder?
 • Jørgens Kirke i Aabenraa
 • I en kniplestue
 • Møgeltønderhus før Schackenborg

 

 • Vi har fintalt antallet af artikler og nedjusteret antallet – og det er til 1.970 artikler.

 

Nu er der 1.970 artikler

Og hvis du ser et + og et nyt tal bag ved, betyder det at det antal artikler befinder sig fordelt ud over andre kategorier. Og hvorfor det? Jo, alle 16 kategorier er ikke kommet på en gang.

 • Nørrebro 315 artikler
 • Tønder 314 artikler
 • Besættelsestiden (Før, Under, Efter): 249 + 150 artikler
 • Sønderjylland 243 artikler
 • København 197 artikler
 • Aabenraa 195 artikler
 • Østerbro 106 artikler
 • Andre Historier 91 artikler
 • Højer 81 artikler
 • Padborg/Kruså/Bov 64 artikler
 • Indlemmelse, Afståelse, Genforening 30 artikler
 • Nørrebro Handelsforening 29 artikler
 • 1864 og De Slesvigske Krige 19 + 26 artikler
 • Industri på Nørrebro og Nordvest 19 + 26 artikler
 • Grænsen er overskredet 9 artikler
 • Akeleye Slægten 9 artikler

 

 

Igen – masser af henvendelser

Vi har igen haft masser af henvendelser på Messenger, mail og via telefon. Det har været hyggeligt. Desværre har vi grundet vedvarende restriktioner fra Facebook ikke kunnet svare på alle henvendelser. Men vi må nok atter gentage

 • Vi laver ikke slægtsforskning. Det er alt for tidskrævende
 • Vi skriver stadigvæk ud for hvert enkelt foto – årstal og hvor. Normalt lægger vi fotos ud som passer til artiklen.

 

Kun antagelser

En læser menter, at vores artikel om ”Vikinger i Vadehavet” var for tyndbenet. Det kan vedkommende selvfølgelig godt synes. Læseren ville have haft flere beviser. Men nu kan vi jo ikke bare gå ind og opdigte beviser, der ikke findes. Men vi har efterhånden skrevet 17 artikler om Oldtid, Vikingetid m.m. og sammenlagt må vi da nok erkende, at der er beviser nok for vikingernes tilstedeværelse.

 

Vi holder pause fra endnu en gruppe

Vi har nu tre gange slettet en af vores artikler i en gruppe. Anledningen er, at jeg bliver tillagt en holdning, som jeg ikke har. Der bliver pludselig beskrevet forhold, som jeg slet ikke i artiklerne har taget stilling til. Formålet med dette at gøre min artikel til et eller andet politisk spørgsmål. Det har været den samme person, hver gang.

Det minder om det, som vi har hvert udsat for i en anden gruppe, hvor en person advarede brugerne hver gang, der blev lagt en artikel ind fra dengang.dk

Nu vil læserne sikkert mene, hvorfor svarer du ikke igen?

Det ville hurtigt danne sig for- og imod-grupperinger og ødelægge den gode tone i gruppen. Jeg har oplevet før, hvor jeg fik restriktioner af Facebook i sådanne situationer, hvor jeg blev beskyldt for at sprede ”hadefuld retorik”.

Selvfølgelig kan ikke alle have samme holdning til historie. Ofte er dette afhængig hvilket kildemateriale, man har anvendt.

Jeg vil ikke bruge særlig meget tid på sådanne enkeltsager. Jeg har nu slettet de sidste tre sager og meddelt administrator at jeg holder en pause og grunden til dette.

 

Mange medier bruger dengang.dk som kilde

Der er heldigvis mange medier, der bruger dengang.dk som kilde – både store og små. Vi opdager det efterhånden. Og det er jo positivt.

 

Mange fortsatte restriktioner fra Facebook

Vi har oplevet mange restriktioner fra Facebook i april. Det er sket op til hver anden og hver tredje dag, hvor der blokeres for artikler og andre delinger som vi ville have ind på siden. Igen engang har vi flere gange forsøgt at få fat i Facebook for at få en forklaring.

Vi har næsten halveret vores delinger men blokeringer forekommer stadig.

 

Vi udbreder terrorisme

Efter, at vi havde haft et indlæg om Eichm……(Forbudt Facebook – ord) fik vi at vide, at vi bl.a. udbredte terrorisme. Det var faktisk det modsatte vi gjorde. Vi skrev at diverse efterretningsvæsner vidste, hvor han befandt sig, men ikke gjorde noget for at få ham udleveret. Artiklen blev bragt, fordi temaet Besættelsestiden igen er på førstepladsen blandt de mest populære kategorier. Og det skyldes måske artiklerne om 9. april.

Da DR havde bragt noget om vedkommende var det naturligt for os at bringe artiklen. Vi kan så ikke finde ud af, om det var indholdet eller fotoerne, der var kriminelle, Det er ikke altid lige let af forstå en algoritme.

Men vi protesterede mod afgørelsen. Og højst overraskende blev disse restriktioner over denne artikel trukket tilbage. Det er sandelig ikke let at drive en historisk formidling på Facebook.

 

Kun Brødteksten læses

Der nogle, der kun ser fotoerne. Andre læser kun den sorte tekst og ikke hele artiklen. Det er sådan set også i orden. Men det er det så bare ikke alligevel, hvis indlægget bliver kritiseret. For det som så bliver anfægtet, står som regel i artiklen.

 

Billedsamlinger på hjemmesiden overvejes

Vi overvejer i øjeblikket, om der skal oprettes mapper med fotos på hjemmesiden. Vi har efterhånden samlet en del. Men vi er bange for at det måske tager opmærksomheden fra vores skrevne artikler. Og så er det hele tiden problemer med copyright. Det er meget tidskrævende at undersøge dette. Og hvis fotoerne er taget på eks. Facebook, så skal man i hvert tilfælde spørge om lov. Vores fotoer er heller ikke forsynet med særlig mange data. Også dette kan føre til negativitet.

 

Har du læst det før så spring bare over

Der er nogle af vores læser, der undrer sig over, at vi skriver dette på nogle vores indlæg under brødteksten. Svaret er, at nogle mener, at det er forkert, at vi med jævne mellemrum bringe den samme artikel. Ja det behøver det ikke engang at være – det kan være samme tema, som man bringer en artikel om. Nogle af læserne kan ikke skille det fra hinanden.

Nogle gange brokker læserne sig over dette. Det skaber med det samme en masse negativitet. Vi gør så det, at vi sletter artiklen. Det nytter ikke noget at skrive, at det er en helt anden artikel.

Tonen på Facebook kan være meget negativ. Nogle læsere føler sig direkte forulempet, hvis de skal læse det samme eller det samme tema flere gange. Det er ikke vores hensigt at skabe negativitet. Så vores opfordring bliver ikke altid fulgt.

 

Byernes Top-30

Vi har de sidste mange måneder brugt Facebooks liste. Men den er ikke retvisende, da den kun regner Facebook med. Nu er vi gået tilbage til hele vores hjemmeside. Med andre ord – i hvilke byer læser man mest dengang.dk

 1. København
 2. Aarhus
 3. Aabenraa
 4. Ballerup
 5. Odense
 6. Haderslev
 7. Sønderborg
 8. Bramming
 9. Tønder
 10. Esbjerg
 11. Roskilde
 12. Aalborg
 13. Rødekro
 14. Kolding
 15. Nordborg
 16. Næstved
 17. Vejle
 18. Padborg
 19. Tinglev
 20. Slagelse
 21. Vojens
 22. Ribe
 23. Hedensted
 24. Holbæk
 25. Løgumkloster
 26. Fredericia
 27. Hillerød
 28. Svendborg
 29. Horsens
 30. Randers

 

 

De mest Populære Kategorier

En placering på Top-100 giver et point. Er det point – lighed vinder den med den kategori med den bedste placering.

 1. Besættelsestiden 18 (9)
 2. København 13 (2)
 3. Nørrebro 11(4)
 4. Sønderjylland 10 (3)
 5. Tønder 9 (1)
 6. Aabenraa 9 (5)
 7. Østerbro 8 (7)
 8. Andre Historier 7(8)
 9. Padborg/Kruså/Bov 5(6)
 10. Højer 4 (11)
 11. Industri på Nørrebro/NV (10)
 12. Nørrebro Handelsforening (Fra Urtekræmmer til Shawarmabar) 0 (13)

Indlemmelse. Afståelse, Genforening 0

1864 og De Slesvigske krige

Grænsen er overskredet 0

Akeleye – Slægten 0

Tallene i parentes angiver sidste måneds placering. Den store vinder er Besættelsestiden. Det skyldes nok 9. april. Og den store taber er Tønder

 

Den Alternative Hitliste

Denne omhandler de ikke ordinære ting som artikler. Tallene angiver den placering temaet ville have haft, hvis det havde været med på på hitlisten

 1. Om Uwe Brodersen
 2. Gallery Nørrebro
 3. Om siden
 4. Gallery Sønderjysk Kaffebord
 5. Gallery Aabenraa 1958

48 Hvad læses der mest – marts 2023

 1. Gallery Ladelund

56 Hvad læses der mest- februar 2023

 

Hvad læses der mest – april 2023-Top-100

 1. Klunser og Kræmmer på Nørrebro
 2. Påske i Sønderjylland og andre steder
 3. Flammen og Citronen – en mere sand historie
 4. Højer Tæppefabrik
 5. Flere fabrikker i Nordvest
 6. Gamle virksomheder i Tønder
 7. Henrettelser i Undallslund
 8. Gamle veje omkring Aabenraa
 9. Stormflod 1976
 10. Æ Kleinbahn i Aabenraa
 11. Bryllupsskikke i Sønderjylland
 12. Sorgen ramte Aabenraa 9. april 1940
 13. Albert Eichmann- manden bag jødernes død
 14. Bombenatten over Als og Sundeved 1942
 15. Legemsdele i Kastelgraven
 16. Tønder i 1880
 17. Industri Nordvest-Enigheden, mølle og porcelæn
 18. Kampene 9. april 1940
 19. Tønders Historie i årstal
 20. Gader og veje på Frederiksberg (A-J)
 21. Østerbro under besættelsestiden (1)
 22. Valdemar Skrubskider, Baptister, Knokkeldrengen og alle de andre
 23. Husker du, dengang i 70erne?
 24. Mandelejren på Livø
 25. Grevinden af Bagsværd
 26. Kelvins krig
 27. Konfiskation af tysk ejendom
 28. Livø – en mandelejr – endnu mere (2)
 29. Turen går til Aabenraa (1)
 30. Dem, man glemte
 31. Østerbro – et kvarter i byen
 32. Sønderjyske Drikkeopskrifter
 33. Dupont-slægten. Ophav og historie
 34. Flere gader og veje på Frederiksberg
 35. Læger under og efter besættelsestiden
 36. Afvigernes ø
 37. Da Janne døde i den store rockerkrig (NørLiv 7)
 38. Gamle detailhandelsforretninger på Nørrebro 1920
 39. Krigsfangelejr ved Løgumkloster
 40. Mandø – endnu en historie (2)
 41. Skibe og søfolk fra Rømø
 42. Turen går til Holbøl og Bov
 43. Brand i København
 44. En kvindehøjskole i Visby
 45. Endnu en barnemorder på Jægersborggade
 46. Er det historieforfalskning på Fælledvej
 47. Henrette i Aabenraa (2)
 48. Jagtvej på Nørrebro
 49. Muntre historier fra Aabenraa
 50. Fissemand, Høstfest, Pinse og Mikkelsdag
 51. Danmarks første villakvarter
 52. En herredsmand fra Hajstrupgård
 53. Kaj Munk og nazismen
 54. Frøslevlejrens fremtid
 55. Gestapo i Danmark
 56. IQ 75 og åndssvageforsorgen
 57. Jagten på det perfekte menneske
 58. KZ – lejr Ladelund
 59. Utterslev dengang
 60. Vesterbro i gamle dage
 61. Aabenraaer og gråspurve træffer man overalt i Verden
 62. Byggespekulation på Nørrebro
 63. En brand i Stengade
 64. Gestapo i Syd – og Sønderjylland
 65. I Rinkenæs Sogn
 66. Med tog over Lersøen
 67. Norden for Lands lov og ret
 68. Østerbro langs søerne
 69. Originaler i Tønder
 70. Rungholt og mandedrukning et og to
 71. Sandheden om de hvide busser
 72. Sorgen ramte Aabenraa – endnu mere
 73. Strøgets historie
 74. To skæbner i Kiskelund
 75. Bankrøver fra Østerbro
 76. Da man lavede biler på Nørrebro
 77. Da Royal Air Force sænkede 7.000 KZ -f anger
 78. De danske hjælpepakker til KZ – fanger
 79. De skæve eksistenser på Nørrebro
 80. Dengang i Tønder
 81. Det drikker vi i Sønderjylland
 82. En dansk præsts hverdag i Højer
 83. En mindepark i Kruså
 84. Fra Langelinie til Strandboulevarden
 85. Gamle huse i Aabenraa 1
 86. Haderslev 9. april 1940
 87. Klunsere, kræmmere og sprittere i Nordvest
 88. Krigshelt med rødder til Aabenraa
 89. Landet bag digerne (2)
 90. Lersø-bøllernes viser
 91. Nyhavns historie
 92. Tønder Statsseminarium under besættelsen
 93. Auschwitz og thalidomid – skandalen
 94. Barkmøllegade i Aabenraa
 95. Da Skrydstrup fik en flyveplads
 96. Dæmningen syd for Højer
 97. De skamfulde sygdomme
 98. Den lovbeskyttede usædelighed
 99. Emdrup for længe siden
 100. Fra Østerbro til Svanemøllen

De Nåede det næsten

 • Bedre held næste gang
 • Gader og veje på Østerbro
 • Gamle huse på Christianshavn
 • Grænsen og dens bevogtere
 • Historisk vandretur fra Torvet i Højer
 • Liv og Handel på Nørrebro

Igen engang er mange af de nye artikler på hitlisten.

 

 

 

 


Hvad der læses mest- marts 2023

April 1, 2023

Hvad der læses mest – marts 2023

11 nye artikler i marts 2023. Nu er der 1.959 artikler. Igen ramt af restriktioner. Marts-måneds-top-100. De mest populære kategorier. Den alternative Hitliste. Facebook stistik. Facebook top-10-byer. Vi kigger på vores ”Forbrydelser”. Hvorfor forhindrer Facebook ikke falske beskeder på Messenger? Litteraturlister burde opdateres. Tekniske udfordringer. Tak for alle henvendelser. Andre Aktiviteter i marts 2023.

 

11 nye artikler i marts 2023

Det blev til 11 nye artikler i marts måned:

 • Søfolk og skibe på Rømø
 • Gamle veje omkring Aabenraa
 • IQ 75 – Erling og Åndssvageforsorgen
 • Afvigernes Ø
 • Påske i Sønderjylland og andre steder
 • Kelvins Krig
 • Hvor ligger Kanslergade 10 på Østerbro?
 • Juleskikke i Sønderjylland
 • Bryllupsskikke i Sønderjylland
 • Valdemar Skrubskider, Baptister, Knokkeldrengen og de andre
 • Aabenraaer og gråspurve træffes over hele verden

 

Nu er der 1.961 artikler

Vi er nu oppe på 1.961 artikler. Der hvor du ser et plus, betyder at vi har artikler i samme kategori placeret andre steder på vores side. Det skyldes at vores 16 kategorier ikke vlev indført på en gang.

 • Nørrebro 314 artikler
 • Tønder 310 artikler
 • Besættelsestiden (før, under og efter): 244 plus 150 artikler
 • Sønderjylland 239 artikler
 • København 197 artikler
 • Aabenraa 194 artikler
 • Østerbro 105 artikler
 • Andre Historier – Historier og Fortællinger fra hele Danmark 90 artikler
 • Højer 79 artikler
 • Padborg/Kruså/Bov 64 artikler
 • Indlemmelse, Afståelse, Genforening 30 plus 118 artikler
 • Fra Urtekræmmer til Shawarmabar (Nørrebro Handelsforenings historie): 29 artikler
 • 1864 og De Slesvigske Krige 19 artikler plus 26 artikler
 • Industri på Nørrebro og Nordvest: 19 artikler plus 26 artikler
 • Grænsen er overstået 9 artikler
 • Akeleye Slægten – historier om Adelsslægten 9 artikler

 

Igen ramt af restriktioner

Så er vi igen blevet ramt af restriktioner. Og hver gang det sker går det ud over antallet af læsere. Hvor længe de varer denne gang, ved vi ikke. Denne gang blokerer Facebook for nogle aktiviteter.

Vores ”forbrydelse” Består denne gang, at vi antagelig har delt for mange minder. Hver dag dukker minder op det vil sige ældre artikler som vi så deler, så vores læsere har et større udvalg af artikler at vælge imellem. Men det må man åbenbart ikke. Det strider mod Fællesskabsreglerne. Men igen engang har vi klaget over denne afgørelse til Facebook og igen engang har dette været resultatløst.

Nu er blokeringen ophørt. Men hvorfor siger Facebook ikke bare:

 • Du må begrænse dine daglige opslag.

 

Vores ”Forbrydelser”

Hver dag får vi formaninger om, at vi risikerer at miste vores side. Og så skal vi åbenbart skamme os over de ”Forbrydelser” vi har begået. Kort fortalt er det:

 • Vi lagde et foto op af badende børn i Sortedamssøen- dette billede har vi senere set andre ligge op uden restriktioner. Men vi blev dømt efter Fællesreglernes seksualpolitik, hvor vi nærmest står anklaget for at være pædofil
 • Vi har gengivet en tegning, der også har været forside på en bog, der forstiller Waffen SS – soldater skyde nogle jøder. Tegningen er efterfølgende bragt af Auschwitz – museet uden restriktioner. Vi er blevet dømt efter Fællesskabsreglerne for at sprede budskaber fra terror – virksomheder eller noget i den retning
 • Vi har brugt et forbudt ord på Facebook, hvor vi i 1914 besøger en søndagsskole på Vesterbro. Der omtaler vi en sprællemand, der var formet som en ne….(det forbudte ord).

 

Hvorfor forhindrer Facebook ikke dette?

Men samtidig skal vi på Messenger finde os i, at nogle misbruger Facebooks navn i trusler mod os:

 • Kære Admin Fanpage,
 • Din side er begrænset, Det betyder, at de sider, som din konto administrer er i strid med Facebooks standarder og fællesskabspolitikker. At beskytte sig selv, Din side vil ikke være synlig for alle på Facebook, og du kan ikke bruge den. Bekræft, at du er ejer af kontoen ved at gøre følgende_
 • ——————
 • I henhold til Facebooks fællesstandarder har du 24 timer til at tage disse trin for at forhindre, at din konto bliver permanent deaktiveret.
 • Tak fordi du hjælper os med at forbedre den måde, vi vedligeholder Facebook på
 • Meta Community Standards Team.

Utroligt, at Facebook tillader dette, samtidig med at man næsten daglig oplever nøgne kvinder i diverse grupper, hvor der ikke bliver overalt noget til fantasien.

Men nu er det åbenbart ikke alle der skal overholde ytringsfriheden i Danmark.

Kære læsere, uanset hvad der sker. Så har vi stadig vores hjemmeside, hvor du har fri adgang.

 

Kilder

Forleden var der en læser, der spurgte om kildeangivelse til nogle artikler om Nyboder. Og her troede, at vi uden videre kunne lave et link til dette. Men det viste sig at den slet ikke var der. Det er jo uheldigt.

Vi har heller ikke fået opdateret andre litteraturhenvisninger og heller ikke om persondata. Undertegnede håber, at vi her i begrænsningernes tid, kan koncentrere od om disse opdateringer.

 

Tekniske udfordringer

Vi har fundet ud af, at der ikke er adgang til alle artikler på vores hjemmeside. Det letteste er selvfølgelig at lægge disse artikler ind i igen med et andet navn. Men vi skal lige kende omfanget af disse problemer, så går vi i gang.

For et stykke siden gennemgik vi vel nok 600-700 artikler for stavefejl og opsætning. Vi kan nu se, at vi ikke har fået alle med. Her skal vi også lige finde ud af omfanget inden vi går i gang. Det kommer under punktet ”vedligeholdelse af hjemmeside”.

 

Tak for alle henvendelser

Der skal lyde en tak for alle henvendelser – både de negative og de positive. Det har været både på Messenger, mail og telefon. Det er altid hyggeligt. Men grundet restriktioner fra Facebook har det ikke og er det ikke muligt at svare på dem alle. Vi beklager.

 

Andre aktiviteter i marts 2023

Efter en kort pause grundet vedvarende rygsmerter er undertegnede igen gået i gang med foredrag. Det var så for 3. eller 4. gang i Kingo Kirken på Nørrebro. Igen engang med et skønt og spørgelystent publikum. Det betød jo så, at foredraget langt fra blev færdigt. Men så kan det jo være, at man atter engang bliver inviteret.

Så var det i Nørrebrohallen, hvor Nørrebro Lokalhistoriske Forening holdt generalforsamling. Her blev man bedt om at indtræde i bestyrelsen. Og det kvitterede jeg med et kort foredrag om Lersø-bøllerne. Foredraget vil blive lagt op på vores hjemmeside i artikel form.

De Lokalhistoriske Foreninger holdt efter De Historiske Dage i Øksnehallen en udstilling over tre dage på Rådhuset i København. Selv om jeg kun var der i to timer så var der henvendelser både på engelsk og tysk. Det gjaldt om at gå til de besøgende og spørge, om man kunne hjælpe. Og det var rart, at man kunne.

 

Marts-måned-Top-100

 1. Mandelejren på Livø
 2. Originaler i Tønder
 3. Kelvins Krig
 4. Dramaet ved Viadukten
 5. Blegdamme på Blegdamsvej
 6. Henrettelser i Undallslund
 7. Sagn og historier fra Als
 8. Legemsdele i Kastelgraven
 9. Underfundige folk på Sundeved
 10. Da Janne døde i den store Rockerkrig (NørLiv 27)
 11. Fælledparkens Historie
 12. Livø-en mandelejr-endnu mere
 13. Mere om Tinglev og omegn – dengang
 14. Per’ s Awten og Bikerbrennen
 15. Boghandlere fra Aabenraa
 16. Auschwitz og thalidomid-skandalen
 17. En herredsfoged fra Hajstrupgård
 18. Gader og veje på Frederiksberg (A-J)
 19. Bryllupsskikke i Sønderjylland
 20. I Kollund Østerskov lå to villaer
 21. Tyskertøser, Feltmadrasser og Horeunger
 22. Højer Tæppefabrik
 23. Løgumkloster-nordøst for Tønder
 24. Var der 85.000 modstandsfolk i Danmark?
 25. Bankrøveri på Østerbrogade 1913
 26. Flere gader og veje på Frederiksberg
 27. Litteratur Aabenraa 2020
 28. Tønders Politistyrke: 1 mand
 29. En kvindehøjskole i Visby
 30. Flammen og Citronen – en mere sand historie
 31. På værtshus på Nørrebro
 32. Dengang på Ydre Nørrebro og Lygten Kro
 33. Hvor ligger Kanslergade 10 på Østerbro
 34. Flere fabrikker i Nordvest
 35. Gamle detailhandelsforretninger på Nørrebro 1920
 36. Grevinden af Bagsværd
 37. De unge kvinder på Sprogø
 38. Juleskikke i Sønderjylland
 39. Mordet i Brumleby 1914
 40. Mordet på Claus Esmarch Aabenraa
 41. Rungholt og mandedrukning et og to
 42. Soldater i Løgumkloster
 43. Turen går til Aabenraa 1
 44. Vognmænd og speditører i Padborg
 45. De mange fabrikker på Nørrebro
 46. Den gamle jernbane på Nørrebro
 47. Dengang, der kom en sporvogn på Nørrebro
 48. Endnu flere mennesker og kirker på Nørrebro
 49. Fra det gamle Østerbro
 50. Mord i Nyhavn
 51. Okseøerne i Flensborg Fjord (1)
 52. Skibe fra Aabenraa
 53. Syge mennesker i Aabenraa
 54. Aabenraas Historie
 55. De skamfulde sygdomme
 56. Emdrup for længe siden
 57. Gamle virksomheder i Tønder
 58. Hans J. Wegner fra Tønder
 59. Kruså – ikke engang en landsby
 60. Pas på Grænsen (1)
 61. Rabarberlandet
 62. Slaget på Blågårdsplads 1935
 63. Sønderjyllands Oldtid
 64. Stormflod 1976
 65. Tønder, Marsken og Afvandingen
 66. Trøjborg – nord for Tønder
 67. Begravelsesskikke i Sønderjylland
 68. Bommerlund-snaps-kro og skov 3
 69. Brand i København
 70. Da Gadeskiltene blev skiftet i Tønder
 71. Et slot i Løgumkloster
 72. Gamle Veje omkring Aabenraa
 73. C. Andersens sidste dage på Østerbro
 74. Historien om Københavns Havn
 75. Krigsfangelejren ved Løgumkloster
 76. Mord i Padborg 1945
 77. Nyboder – ikke Chr. Den Fjerdes opfindelse
 78. Påske i Sønderjylland og andre steder
 79. Sinker og Halvidioter på Nørrebro
 80. Jørgen – Helgen, Hospital og sø
 81. Nazister i Tønder
 82. Afvigernes Ø
 83. Albert Eichmann – bag jødernes død
 84. Ballum dengang
 85. Bryllup i Varnæs
 86. Christiania – et samfund i storbyen (2)
 87. Dansk Raceforskning
 88. De farlige kvinder
 89. De Kellerske Anstalter på Nørrebro
 90. Dengang i Tønder
 91. En brand i Stengade
 92. En stikker fra Sønderjylland
 93. Endnu mere brand i Tønder
 94. Flere gader og veje på Nørrebro
 95. Flere ture i Aabenraa
 96. Fra Bellahøj til Husum
 97. Jomfru Fanny fra Aabenraa
 98. Klunsere, Kræmmere og Sprittere i Nordvest
 99. Kruså Vandmølle
 100. Mandø – endnu en historie

 

Og så er det dem, der næsten nåede det:

 • Nørrebros mange stationer
 • Okseøerne-endnu mere (2)
 • På Vesterbro
 • Tønder Byggeforening – dengang
 • Vesterbro – under besættelsestiden (1)

Rart at se, at mange nye artikler kom ind på hitlisten. Bemærkelsesværdigt er det, at ingen Haderslev-artikler er på listen. Før var der altid ca. 3 af disse på listen.

Af praktiske hensyn foretog vi optællingen allerede den 26.

 

De mest populære Kategorier

Denne hitliste er beregnet ud fra, hvilke artikler, der er kommet ind på Top-100. hver placering giver et point. Har to kategorier samme antal point, er det den bedste placering, der er udslagsgivende.

 1. Tønder (4)
 2. København (1)
 3. Sønderjylland (7)
 4. Nørrebro (2)
 5. Aabenraa (5)
 6. Padborg/Kruså/Bov (10)
 7. Østerbro (8)
 8. Andre Historier (6)
 9. Besættelsestiden (3)
 10. Industri på Nørrebro (11)
 11. Højer (9)
 12. Nørrebro Handelsforening (13)
 13. 1864 og De Slesvigske Krige (12)

Indlemmelse, Afståelse, Genforening (13)

Grænsen er overskredet (13)

Akelye-slægten (13)

Tallene i parentes gengiver sidste måneds placering.

Der er store udsving fra sidste måned. Besættelsestiden er langsom gået ned af listen. Før i tiden lå denne kategori altid i toppen. Nu er den helt nede på 9. pladsen. I sidste måned nr. 3. Tønder er røget helt tops. En forbedring på 3 pladser. Og Sønderjylland har en forbedring på 4 pladser. Og det er der også for Padborg/Kruså/Bov. Der er også to pladsers tilbagegang for Nørrebro.

 

Den Alternative Hitliste

Denne liste indeholder det, som ikke er specielle artikler. Der angives her den placering, der ville være opnået hvis tingene havde været med på hitlisten.

 1. Billeder
 2. Nyheder
 3. Uwe Brodersen
 4. Om siden
 5. Gallery – Nørrebro
 6. kontakt
 7. Gallery Tommyguns
 8. Gallery Sønderjysk kaffebord

69 Gallery Aabenraa 1959

70 Gallery Ladelund

95 Gallery Nørrebro Handelsforening

 

Facebook – Statistik (sidste 28 dage)

 • Rækkevidde for opslag 36.103
 • Opslagsinteraktion 21.179
 • Nye Synes godt om side 7
 • Nye følgere af siden 26
 • Reaktion 4.655
 • Kommentarer 150
 • Delinger 1.180
 • Billeddeling 8.513

Facebook – Top-10 Byer

 1. København
 2. Aabenraa
 3. Tønder
 4. Frederiksberg
 5. Sønderborg
 6. Odense
 7. Haderslev
 8. Århus
 9. Højer
 10. Holbæk

 

 

 

 

 


Hvad læses der mest – februar 2023

Marts 1, 2023

Hvad der læses mest – i februar 2023

Ton nye foredrag og anden aktivitet i marts. Dengang.dk ramt af restriktioner fra Facebook. Nogle grupper kan vi slet ikke komme ind på. Se vores ”alvorlige” overtrædelser. Andre må, men vi må ikke. Robotter bestemmer. En administrator truer med udelukkelse. Andre har udelukket os. Sådan noget vil vi slet ikke have med at gøre. ”Din side er i risiko”, siger Facebook. De foreslår at fyre administrator. Derfor vil vi forsat lave P.R. for vores hjemmeside. 12 nye artikler i februar – nu er vi oppe på 1.939 artikler. Se også Månedens Top-100 – Læsernes Favorit-kategori.

 

Din side er i risiko

Facebook har advaret os. På grund af vedvarende overtrædelser af fællesskabsreglerne er siden i risikogruppe. Eventuelle yderligere overtrædelser kan fjerne siden permanent.

Men hvad er det dog, som vi har begået af farlige forbrydelser?

Ja vi har på et tidspunkt nævnt et folkefærd, der starter med N, som befinder sig på Facebooks forbudt – liste. Det var i forbindelse med en beskrivelse af Vesterbro i 1914. Da hang en sprællemand i en søndagsskole formet som sådan en person, som vi ikke må nævnte.

Anden gang, hvor vi begik en forbrydelse var, da vi delte en ældre artikel om en lejr i Blushøj. Her var en lejr med mange campingvogne. Og her boede en folkefærd, der starter med S. Det befinder sig også på forbudt-listen. Vi skulle i stedet have skrevet Romaer.

Disse to overskridelser blev betegnet som ”Hadefuld Retorik”.

Og så viste vi en tegning indeholdende nogle vagter i en KZ – lejr, der skulle til at skyde tre mænd. Her overtrådte vi igen ”Fællesskabsreglerne”. Vi overtrådte reglerne om farlige individer eller organisationer. Men det var jo ikke en reklame for disse mennesker. Tvært imod så skrev vi om de rædselsfulde ting, der skete i KZ – lejrene.

Den omtalte tegning havde vi delt fra en gruppe fra Auschwitz – museet. De har ikke fået fjernet deres tegning tværtimod har de brugt tegningen igen og igen i deres gruppe. Tegningen er også forside på en bog.

Med andre ord – Facebook vurderer, hvem der må bringe sådanne tegninger og hvem der ikke må.

Dette betyder, at vi fremover ikke kan bringe ret meget fra vores kategori om Besættelsestiden.

En anden overtrædelse skete for ca. 2 ½ måned siden. Vi brugte et foto, som vi har brugt mange gange før – badenende børn i Sortedamssøen. Efterfølgende har vi set samme foto bragt i en anden gruppe. Her er fotoet ikke blevet fjernet. Vi har masser af fotos med badende børn i Ladegårdsåen, Vidåen og Søerne i København. Vi har fotos af børn, der sopper i Nørrebroparken – disse fotos har vi bragt mange gange. Men dem sletter vi nu. Vi tør ikke at bruge dem mere.

Det mærkelige er, at vi har overtrådt ”reglerne om voksnes nøgenhed og seksuel aktivitet”. Det mærkelige er bare at der ingen nøgne mennesker var på fotoet, hverken børn eller voksne. Der foregik heller ikke nogen seksuel aktivitet.

Og som skrevet. Vi har igen set dette foto, som vi er straffet for, bragt i en anden gruppe.

Man bliver jo nærmest betragtet som pædofil. Og selv om vi har klaget til Facebook, så forholder de sig tavse.

Man kan jo ikke lave en historisk gruppe med sådanne beskyldninger. Facebooks robotter har jo heller ikke forståelse for, at vi bedriver en historisk gruppe.

Facebook foreslår endda, at man finder en ny administrator. Det vil sige, at de mener, at det er en gevinst, hvis den nuværende bliver fyret, så vil restriktionerne og advarslerne ophøre. Den nuværende administrator er undertegnede.

Vi har kørt et tema med diverse artikler om oplevelser på Facebook contra ytringsfrihed. Indrømmet vores temasider havde ikke den største bevågenhed.

På en eller anden måde er vi sikkert kommet under skærpet opsyn siden vi kan straffes for sådanne forseelser. Og for den sags skyld kunne det jo være lige meget , at vi blev smidt ud eller at vi selv valgte at gå. Men den sidste måling viste at søgningen til vores hjemmeside via links fra Facebook nu er oppe på 56 pct. Det er mange, når man betænker, at vi sidste år havde ca. 240.000 besøgende.

Men nu tænker vi også på alle vores tilfredse læsere og for den sags skyld også på de utilfredse læsere.

Allerede nu har vi mærket repressalier fra Facebook. Således har de spærret for vores tilgang til visse grupper, så vi ikke kan dele vores artikler. Facebook kalder denne straf for ”Reduceret distribution”. Og Facebook kalder straffen skærpet på grund af ”fortsatte overtrædelser af vores fællesskabsregler”.

Hvis vi forbliver på Facebook, vil det betyde en del ændringer.

 • Ingen fotos af badende eller soppende børn
 • Ingen fotos af SS – soldater
 • Ingen fotos af KZ – lejre
 • Et mindre antal artikler om besættelsestiden

Det vil sikkert komme flere ændringer. Desværre kan Facebook ikke håndtere den måde, at vi kører dengang.dk på nu. Facebooks robotter kan ikke håndtere historiske hjemmesider. Og robotterne accepterer fotos i en grupper men ikke i en anden gruppe.

 

En administrator truer med udelukkelse

Som det nok efterhånden vil være læserne bekendt, så har fotos for os ikke den største prioritet, selv om vi hver dag i gennemsnit deler 50 fotos i forbindelse med vores artikler. Disse artikler har vores første prioritet.

Fotoerne deler vi for at skabe ekstra interesse for artiklerne. Det er enkelte, der savner, at vi skriver ned, hvad man ser, hvornår fotoerne er taget m.m. Vi forsøger at svare på alle forespørgsler.

De fotoer, som vi bruger, er til dels ”lånt” fra andre grupper og ligger nu i vores eget arkiv.  Og de fleste af disse er ikke angivet med hvilket arkiv, hvilken fotograf, hvilket år, hvilket sted m.m.

Nu forlanger en administrator, at vi påfører alle disse ting, ellers bliver vi smidt ud. Ja så går vi jo hellere selv. Vi har simpelthen ikke tid til at finde alle disse data på nettet. Vi bruger vores tid til at skrive artikler. De fleste andre grupper fokuserer næsten udelukkende på fotos. Vi fokuserer på beskrivelse af historien.

Det er flere grupper, som vi er blevet udelukket fra. Om dette skyldes Facebooks restriktioner, vides ikke. Men hvis det er den lokale administrator, der har udelukket os, vender vi selvfølgelig ikke tilbage. Når vi hver dag ligger en artikel ind, og andre ikke gør det, kan det hurtigt virke dominerende.

Nu har vi aldrig haft intentioner for at ville virke dominerende. Og vi foretrækker da i stedet for udelukkelse, at administrator kontakter os direkte for at fortælle hans mening:

 • Hold en pause

Vi har da forståelse for begrebet ”mæthed”.

 

Vi vil fortsat lave PR for hjemmesiden

Grundet vores udsatte situation vil vi fortsat lave PR for vores hjemmeside. For selv om vi bliver smidt ud eller selv går, vil man fortsat kunne læse vores artikler på nettet. Og vi vil selvfølgelig lave nye artikler.

Vi er selvfølgelig klar over, at vi i den situation vil miste en masse læsere. Men vi kan nu engang ikke stille noget op overfor Facebook. Det kan vores politikere åbenbart heller ikke. Godt nok får vi Facebook gratis, men det må da være noget rimelighed i deres afgørelser. Således kommer det også til at gå ud over en forening, som jeg laver Facebook for. Nej vi har ikke pyntet på historien – hvorfor skulle vi det?

Vi vil i fremtiden gøre endnu mere reklame for vores hjemmeside.

 

Hitlisterne denne gang er uretfærdige

Med de repressalier, som vi mødt fra Facebook, kan hitlisterne i denne måde være retfærdige. Således har man sørget for at vi var udelukket fra forskellige grupper. Vores egne delinger blev placeret allernederst i feeds. Plus en del andre repressalier. Alt sammen på grund af vores alvorlige overtrædelser.

 

Andre skriverier

Vi er blevet bedt om at levere artikler i et par års publikationer. Og så skal der skrives nye foredrag. En masse nye artikler er på vej.

 

Vi har ikke kunnet svare

Der er sikkert nogle, der undrer sig over, at vi ikke har svaret på deres henvendelser. Men grundet diverse restriktioner har dette ikke været muligt.

Vi er igen blevet anfægtet at vi ikke holder os inden for et bestemt geografisk område, når vi deler nogle af vores artikler. Nu er det sådan at historien dengang var lidt anderledes. Og det var de forskellige inddelinger også. Det gælder både by-inddeling, sogne, m.m. Det ville ødelægge hele lokalhistorien, hvis vi skulle omformulere dette til det passer ind i en bestemt gruppe.

Igen er vi blevet bebrejdet, at vi ikke skriver, hvor fotoet er taget osv. Vi må igen engang beklage. Det er et spørgsmål om prioritering. Masser af grupper er specialister på billedsiden. Det er vi ikke. Her ligges der vægt på historiefortællingen.

 

To Foredrag og andre aktiviteter

 • Den 9. marts Kingo Kirken, Nørrebro kl. 14 – 16 ”Fra Urtekræmmer til Shawarmabar” (mulighed for kaffe og kage i pausen)

 

 • Den 28, marts Nørrebrohallen Kl. 19 – 21 i forbindelse med Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkivs Generalforsamling ”Valdemar Skrubskider og de andre” (kun for medlemmer af Foreningen)

 

 • Den 21,-22.-23. marts Lokalhistoriske Dage – udstilling på Københavns Rådhus – her vil undertegnede være til stede på et eller andet tidspunkt.

 

12 Nye artikler i februar

I februar måned lagde vi 12 nye artikler ind:

 • Tønder Seminarium -under Besættelsen
 • Christiania – et samfund i Storbyen (2)
 • Sønderjyllands Oldtid
 • Tønder Statsseminarium – igen på danske hænder
 • Hans Mørup – på fløjen
 • Vi føler os til grin på Facebook
 • Erik Bondo Svane – en frihedskæmper fra Aabenraa
 • Heksejagt i Ribe
 • Skrivefrækhed, Trykkefrihed og Ytringsfrihed
 • Alt for mange hekse
 • Per’ s Awten og Biikerbrennen
 • Var det 85.000 modstandsfolk i Danmark?

 

NU MED 1.939 ARTIKLER PÅ VORES HJEMMESIDE

Artiklerne fordeler sig således:

 • Nørrebro 313 artikler
 • Tønder 310 artikler
 • Besættelsestiden 244­+ 150 artikler
 • Sønderjylland 235 artikler
 • København 197 artikler
 • Aabenraa 192 artikler
 • Østerbro 104 artikler
 • Andre Historier 97 artikler
 • Højer 79 artikler
 • Padborg, Kruså, Bov 64 artikler
 • Industri, Afståelse, Genforening 20+118 artikler
 • Nørrebro Handelsforening 29 artikler
 • 1864 og De Slesvigske Krige 19 + 26 artikler
 • Industri på Nørrebro og I Nordvest 19 + 26 artikler
 • Grænsen er overskredet /Den sidste bogudgivelse): 8 artikler
 • Akeleye – Historien om Adelsslægten 9 artikler

Hvad betyder + xxx artikler? Det betyder, at der rundt om på hjemmesiden ligger artikler i samme kategori, der bare ikke er overført til denne.

 

 

Facebook – statistik

Vi kan godt se på disse tal, at vi har været udsat på repressalier, men det kan vi faktisk ikke, når vi lægger det hele sammen – så har vi haft fremgang. Facebook er nu oppe på 61,6 pct.

 • Rækkevidde for opslag 41.336
 • Opslagsinteraktion 25.054
 • Nye synes godt om side 10
 • Nye følgere af siden 27
 • Reaktioner 6.515
 • Kommentarer 242
 • Delinger 692
 • Billedvisninger 10.129

 

Facebook – Top-10 – Byer

 1. København
 2. Aabenraa
 3. Tønder
 4. Frederiksberg
 5. Sønderborg
 6. Odense
 7. Haderslev
 8. Århus
 9. Højer
 10. Skærbæk

 

Februar – Læsernes Top-100

 1. Blegdamme på Blegdamsvej
 2. Flammen og Citronen – en mere sand historie
 3. Gader og veje på Frederiksberg (A-G)
 4. Turen går til Mimergade-kvarteret på Nørrebro
 5. Henrettelser i Undallslund
 6. Muntre historier fra Aabenraa
 7. Sagn og historier fra Als
 8. Stormflod 1976
 9. C. Andersen på Als i 1844
 10. Flere anekdoter fra Rømø
 11. Modstand i Aabenraa
 12. Bombenatten over Als og Sundeved 1942
 13. Britiske bomber over Jylland
 14. Flere gader og veje på Frederiksberg (H-Å)
 15. Mad fra Tønder
 16. Højer Tæppefabrik
 17. En frihedskæmper fra Aabenraa
 18. Mellem Højer og Ballum
 19. Erik Bondo Svane – en frihedskæmper fra Aabenraa
 20. Livø – en mandelejr – endnu mere
 21. Rabarberlandet
 22. Vi føler os til grin på Facebook
 23. Dramaet i Husumgade
 24. Fælledparkens historie
 25. Kjælle Kaspar – den sidste kæltring
 26. Originaler i Tønder
 27. Christianshavn – dengang
 28. Slaget på Blågårds Plads 1935
 29. August og Marie
 30. Brand i København
 31. Da Janne døde i den store rockerkrig (NørLiv 27)
 32. Vand i Aabenraa
 33. En kvindehøjskole i Visby
 34. Højer – stormflod og diger
 35. Legemsdele i Kastelgraven
 36. Sønderjyllands Oldtid
 37. De tre makreller fra Aabenraa
 38. En rytterskole i Brønshøj
 39. Endnu flere mennesker og kirker på Nørrebro
 40. Flere gader og veje på Nørrebro
 41. Mandelejren på Livø (1)
 42. Med tog over Lersøen
 43. Sønderjyske drikkeopskrifter
 44. Ydre-Østerbro – dengang
 45. De skæve eksistenser på Nørrebro
 46. Det gamle Tønder
 47. Et kloster – 15 km fra Tønder
 48. Nyhavns historie
 49. Satan-kulten på Anholt
 50. Tugt og utugt på Hillerødgades skole
 51. Vægfliser fortæller historien
 52. Vesterbro – under besættelsen (2)
 53. 1864 – en ulykkelig kærlighedshistorie
 54. Det prøjsiske seminarium 1864-1920
 55. Erindringer fra Tønder
 56. Historien om Københavns Havn
 57. Husker du dengang i 60’erne og 70’erne
 58. Jagten på krigsforbrydere
 59. Strøgets Historie (1)
 60. Tønder Seminarium – igen på danske hænder
 61. Auschwitz og Thalidomid-skandalen
 62. Bankrøver fra Østerbro
 63. Bryllupsskikke fra Højer
 64. Dengang på Ydre Nørrebro og Lygten kro
 65. Før Knivsbjerg – festerne
 66. Franciska Clausen – en moderne digter fra Aabenraa
 67. Gader og veje på Østerbro
 68. Grevinden af Bagsværd
 69. Heksejagt i Ribe
 70. Henrettet i Aabenraa (2)
 71. Klunsere, Kræmmere og Sprittere i Nordvest
 72. Læger under og efter besættelsestiden
 73. Letfærdige kvindfolk
 74. Modstand fra Tinglev
 75. Nørrebro for mange år siden
 76. Norden for lands lov og ret
 77. Bendix Schow – borgmester i Aabenraa
 78. Blågårds Plads på Nørrebro
 79. Blågårdsgade – dengang
 80. Ringridning i Sønderjylland
 81. Aabenraas historie
 82. Adel – og storgårde i Tønder Amt
 83. Alt for mange hekse
 84. Ann Rytter – et folkeminde fra Løjt
 85. Asmus Jensen – opdateret 2020
 86. Baronesse Christine Stampe
 87. Besættelse på Nørrebro (2)
 88. Bispebjerg Hospital – dengang
 89. Bommerlund- snaps, kro og skov (3)
 90. Brand i København
 91. Bryllup i Varnæs
 92. Christianshavn – dengang
 93. Christianshavn for længe siden
 94. Da arbejderne blev organiseret
 95. Da Louisegade blev til Prins Jørgensgade
 96. Da Nørrebro havde butikker på hvert gadehjørne
 97. Dagligliv i Tønder 1910 – 1920
 98. Buldog, Heegaard og et lokomotiv
 99. Da man lavede biler på Nørrebro
 100. Per’ s Awten og biikerbrænding

Vi kan nok endnu ikke mærke restriktioner fra administratorer og Facebook på denne liste. Det mærker vi nok på den næste. Og dog denne gang er der ingen Haderslev –

artikler med. Det har jo også sin forklaring. Overraskende er så mange Als – artikler. Og så mange af de nye artikler også kommet med.

 

Den alternative Hitliste

Denne liste indeholder de tema, som ikke er en almindelig hitliste, men som du også kan finde på vores hjemmeside. De får en placering svarende til den placering, den ville have kunnet opnå i Top – 100:

 • Nyheder
 • Uwe Brodersen (er endnu ikke blevet opdateret – beklager)
 • 15 Gallerie – Aabenraa
 • 16 Gallerie – Tommyguns
 • 19 om siden
 • Hvad der læses – i januar 2023
 • 34 Gallerie – Sønderjysk Kaffebord
 • 59 Kontakt

 

De mest populære kategorier

Hver artikel på Top-100 giver et point. Er der to, der har samme point-antal, er det den bedste placering, der afgør.

 1. København 18
 2. Nørrebro 15
 3. Besættelsestiden 12
 4. Tønder 11
 5. Aabenraa 10
 6. Andre Historier 10
 7. Sønderjylland 9
 8. Østerbro 5
 9. Højer 4
 10. Padborg/Kruså/Bov 2
 11. Industri Nørrebro/Nordvest 2
 12. 1864 og De Slesvigske Krige 1
 13. Indlemmelse, Afståelse, Genforening 0

Historier fra Nørrebro Handelsforening 0

Grænsen er overskredet 0

Akeleye- slægten – Historie om adelsslægten 0