Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Tønder

Flere minder fra Lærkevej

Oktober 22, 2007

Mange af de tidligere beboere har skrevet. Vi er desværre mange, der er ramt af barske skæbner i tiden efter Lærkevej, men livet må gå videre. Der er også sket ting på Lærkevej, der ikke skal nævnes her på siden. Vi har fået en mail fra Michael Hansen, tidligere Lærkevej 34. Han nævner en del ting, som jeg for længst har glemt.

 

Mange har skrevet til www.dengang.dk  Også mange af de tidligere beboere på Lærkevej. Jeg er blevet involveret i mange skæbner. Ting jeg ikke vidste, som er hændt, og ting der ikke skal offentliggøres her på siden. Meningen var såmænd ikke at gøre Lærkevej til et glansbillede, men blot at give et tidsbillede.

Der er også et par stykker der har skrevet, at de enten gik i klasse med min afdøde storebror, eller var spejder med ham omme på Ryttervej. Min storebror forlod desværre denne verden alt for tidlig. Men det er der flere i min nære familie, der gjorde.

 

Lærkevej 34

En af dem, der har skrevet er Michael Larsen. Han er født og opvokset på Lærkevej 34. Pudsig nok var det jo der, min gode ven Ib boede, inden familien Larsen flyttede ind. Ib er nu vendt hjem til Tønder igen og bor i Uldgade.

 

Den største vognmand på Lærkevej

Men Michaels storebror Jørn Henrik (Heine) var den største vognmand på Lærkevej. Det var ham der havde det største arsenal af Tekno biler, Wilmar biler m.m. Jeg kan ikke huske om der var andre mærker. Men på et tidspunkt fandt Heine ud af, at male alle sine biler i en farve. Det samme gjorde jeg, jeg tror mine blev lyseblå. Ja pludselig var brandbilerne ikke mere røde.

Og motorvejene vi legede på, ja det var sandet og jorden foran Familien Lassen på Lærkevej 34.

Ja og så købte jer også en knallert af Heine. Den kunne så køre fra min gode ven Ingolfs nye Kreidler. Men han snød så, og fik indbygget ulovligt tuning – set
i den.

Michael fortæller, at han boede på Lærkevej indtil 1978. Han roser hjemmesiden, kalder den kanon. Tak for roserne, Michael og for dit indlæg, der hermed følger. Michael har læst artiklen,

Fra Lærkevej til Æ synnejysk ambassade og nævner nogle ting, som jeg havde glemt.  Noter til \”Fra Lærkevej til \”Æ synnejysk ambassade\”\”.

 

Æggepakkeriets have

Her var der en masse frugttræer som bare ventede på at blive ”plyndret”. Gik man for tidlig i gang med plyndringen, for at forhindre at andre kom først, kunne det godt resultere i en noget alternativ mave.

Masser af sport

System Abstracta blev også kaldet \”Cadovius\”.

De røde huse på Lærkevej

På højre side (øst-siden), var de ulige numre.

Thai-piger på Lærkevej

Den yngste af Rasmussens børn hedder Torben

Nabo – fjendskab

Ingrid og Verner har en datter der hedder Jytte. Hun bor stadig i Tønder.

August og Meta

August og Meta Johansen har også en søn der hedder Peter. Han bor for øvrigt stadig i Tønder og er også aktiv i Tønder Festival

Dovn Anton

Ejnar Sørensens kone hed Mary og deres døtre hedder Krista og Lis. Krista er gift Block og bor i dag i nr.26 på Lærkevej.

Brandalarm

Familien Hansens efterfølgere (Lærkevej 34) hed ikke Lassen, men Larsen.

Kristian og Johanne Larsen. Børnene hedder Jørn Henrik( Heine), Flemming Sigurd (Sigge).

Derefter kommer Anne Grethe, Jette, Michael og sidst Doris.

Jens Clausen er IKKE identisk med Nasser, for Nasser hed Westergård til efternavn.

Den yngste af Nasser’ s døtre hedder Jytte, og så var der vist 2 ældre søstre, og jeg mener at den ene hed Conni, men den sidste kan jeg ikke huske navnet på.

En par små personlig slut-anekdoter.

Gudrun og Aksel’ s ene dreng Per, har en datter (Kira) der er kæreste med Kristian og Johanne Larsen’ s
(Lærkevej 34) barnebarn Lasse.- Lasse er Michael’ s dreng.

Tak til Michael 


Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Tønder