Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder

Foredrag: 10. januar 2018 Ladgården og åen

November 23, 2017

Foredrag i Stefans Kirken onsdag den 10. januar 2018.

”Ladegården og åen” er temaet for denne festlige lokalhistoriske aften sammen med Nørrebro Lokalhistoriske Forening, Stefanskirken og www.dengang.dk. Det er som sædvanlig gratis med gratis kaffe i pausen. Her kan du købe publikationer fra Nørrebro Lokalhistoriske Forening, bl.a. Nørrebro-kalenderen. Uwe Brodersen vil i to gange 50 minutter fortælle om Ladegårdens anvendelse og vi skal besøge nogle af beboerne. Ja og i åen skete der også mange dramatiske hændelser.

 

Gratis med kaffe i pausen

Så er arrangørerne, Nørrebro Lokalhistoriske Forening, www.dengang.dk og Stefanskirken atter klar med en festlig lokalhistorisk aften. Dem, har der været mange af efterhånden. Og det er ganske gratis, med kaffe i pausen.

I pausen har du mulighed for at Købe Nørrebro-kalenderen og andre publikationer fra Nørrebro Lokalhistoriske Forening.

 

2 gange 50 minutters foredrag

I to gange 50 minutter fortæller lokalhistoriker, Uwe Brodersen en farverig historie om Ladegården og åen. Åen er i den grad, atter blevet aktuel, da man nu vil frilægge den.

 

Gården, dens anvendelse og beboerne

Det var Christian den Fjerde, der anlagde den flotte og store ladegård. Man havde aldrig set noget lignende. Men ak, efter et par år, ødelagde en orkan det meste. Der blev godt nok bygget en ny gård, men den var nu knap så stor.

Vi skal høre om alle de ting, som gården i historiens løb er blevet brugt til. Jo vi skal hilse på nogle af gårdens mange forskelligartede personer. Og blandt disse var ”Den skøre Præst” Ja et frivillig brandværn var der også. Men da det endelig skulle bruges, var brandfolkene ”ukampdygtige” på grund af druk.

 

Dramatiske hændelser i åen

Og så er det lige åen. Den rummer sandelig mange historier. Her har unge   mødre druknet deres spædbørn, når de fødte uden for ægteskab. Har begik en bankrøver selvmord og et selskab druknede, da en karet kørte i åen. Via åen har man i tidens løb forsøgt at smugle sprit ind i Ladegården.

Og her til åen er der kommet vand fra Assistens Kirkegården. Et par familier drak af åens vand, og man påstod at de døde af det. Ak ja.

Kan vi næsten fylde kirken igen?

Arrangørerne håber, at der atter engang bliver en næsten fuld kirke til et festligt foredrag.

 


Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder