Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Tønder

Maleren E. Brodersen – Tønder

Februar 10, 2008

I april måned 2007 stillede Hans Jørn Bollerslev spørgsmål omkring maleren E. Brodersen. Takket være læsernes hjælp, har vi fået opklaret, hvem det var.

Den 24. april 2007 efterlyste Hans Jørn Bollerslev informationer om maleren E. Brodersen. Han havde arvet et motiv fra Skibbroen efter sine forældre. Selv om personen hed Brodersen er jeg ikke i familie, men historien ender dog med nogle pudsige sammenfald med min familie

www.dengang.dk har mange opmærksomme læsere. Gerd Uwe Christiansen, hans kone og hans søster Asta har udført et større stykke detektivarbejde. Så Hans Jørn prøv at læse her.

Emmer Brodersen malede billeder som sin hobby. Hun har også malet et kendt motiv fra Jomfrustien. Hun var mest kendt for at male fliser, ofte med sjove vagabonder og landevejsriddere. Gerd Uwe har selv et kakkelbord med motiver af Uldgade og Slotsgade m.m. Selv er han født i Slotsgade 11 (nu Frigrunden 21).

Derhjemme på Lærkevej og senere i Brofennen hang der også en flise fra Spikergade, hvor min far boede i mange år. Gad vide, om den også var malet af fru Brodersen.

Emmer Brodersen var gift med Poul Brodersen. De startede med en manufakturforretning i Østergade, der hvor Erik Tygesen havde tøjforretning. Fra stedet sælges der nu brudekjoler.

Senere fik de forretning på hjørnet af Posensgade og Vestergade, hvor der for nylig var en 10 kroners butik. Denne er nu flyttet hen i mit tidligere lærersted, den nedlagte Andersen & Nissens Boghandel.

Brodersens butik blev senere overtaget af John Bock og så igen af en Hr. Clausen, hvis nok Emil.

E. Brodersen havde fire børn. Dethlef var smed og boede i Haderslev, så var der Carsten, og to piger, den ene hed Ingeborg, og den anden blev kaldt Mausi (Karen) og bor nu i Odense.

Fru Brodersen boede til sidst atter i Østergade oven over Guldsmed Bödevadt

En god veninde til hende, Traude Hiller bor nu sammen med hendes mand Otto, samme sted på Brofennen, hvor mine forældre boede til sidst. Og det skægge er, at Traude Hiller engang ”tjente” sammen med min mor på Poppenbøl.

Tak til ”detektiverne” i Tønder for deres arbejde. (Denne artikel er fra 2008) 

Hvis du vil vide mere: 

  • www.dengang.dk indeholder 1.783 artikler
  • Under Tønder finder du 263 artikler 

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Tønder