Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder

Hvad læses der mest – marts 2021

Marts 31, 2021

Hvad læses der mest – marts 2021

Det blev til 9 nye artikler i marts. Nu er vi oppe på 1.712 artikler. Mange oplevelser på Facebook. Vi har selv slette 5 artikler. Folk begyndte at angribe hinanden. 5 andre artikler er blevet sletter i andre grupper af diverse administratorer. Ikke alle accepterer, at man ikke kan hjælpe med et problem. Men det er godt at nogle kan bruge vores artikler. Og hvilken artikel er blevet nr. 1 på Månedens Top – 100

 

Nye artikler i marts måned:

I denne måned var vi beskæftiget med artikler Fest og støj i København, Den danske model i fortid og nutid, Social Dumping og om Bankskandaler. Det var artikler til andre medier, hvor der også krævet en del research. Dette gik så ud over mængden af nye historiske artikler på dette medie. Men det blev da et par stykker. Og husk, at når der står (b) bag ved, så er det en ny-redigering af en tidligere artikel.

Det er jo sådan, at der stadig er nogen der kalder os for ordblinde og lignende. Det var fra dengang, vi under mere primitive forhold lavede hjemmeside. De artikler, vi lavede dengang, er også at finde her på siden. Og dem forsøger vi så at ny-skrive:

 

  • Lov mig, du skyder dig selv
  • Tønder – egnen 1848 – 1858 (2) (b)
  • Tønder – egnen 1814 – 1848 (1) (b)
  • En Kvindehøjskole i Visby
  • Mælkedreng fra Enigheden (b)
  • Da arbejderne blev organiseret.
  • Hvem var Claus Eskildsen fra Tønder?
  • Østerport – endnu mere
  • Bellahøj

 

Oplevelser på Facebook

Vi forsøger hele tiden at skabe interesse for vore artikler. Også de lidt ældre artikler. Derfor er det altid rart, hvis vi kan komme ind i nye grupper. Men det er nu ikke altid lige let. Således er artikler blevet afvist i sidste måned. Nogle helt uden grund. Andre fordi det foto, vi havde lagt ved artiklen, var for ny. Et andet foto havde man bragt på et eller andet tidspunkt og det uanfægtet at teksten var ny. Et andet sted havde man bare ignoreret artiklen og så henvist til en meget mindre artikel om samme emne i en avis. Den medsendte artikel blev så bare gengivet som et link.

Et tredje sted blev vi efter at have bragt et par artikler med stor respons fra det pågældende lokalområde bedt om at holde igen og så kontakte administrator om, hvad vi i fremtiden havde tænkt os at komme med.

Men egentlig kan man jo bebrejde administratorerne i diverse grupper. Man har nogle retningslinjer, som man går op i og det skal overholdes.

Glædeligt er det så at vores artikler om besættelsestiden nu bliver optaget i et par grupper. Disse er før blevet afvist i andre grupper. Man har ikke kunnet acceptere undertegnedes måske skæve vinkel på besættelsestidens historie.

Og så har vi måttet slette fire indlæg. Interessen var der. Og stor diskussionslyst glæder jo altid ”Den Gamle Redaktør”. Men diskussionen gik nu for vidt. I det ene tilfælde endte de med at de sorte mænd i Corona-debatten blev sammenlignet med HIPO – folk og Mette Frederiksen med Hitler.

I et andet tilfælde var der en artikel om et bombeattentat mod en venstreorienteret aktivist som blev dræbt. Diskussionen kørte helt af sporet. Folk truede hinanden og der kom til en debat om, hvem der var bedst – højre – eller venstreorienterede.

En artikel om Tyskerpiger endte med en diskussion om børn i Syrien. Og så får man en over nakken, fordi jeg tillader mig at skrive at Frits Clausen var en afholdt læge. Andre mener, at jeg har skrevet for mange artikler om denne.

Så blev man beskyldt for at hvidvaske historien, fordi en artikel om NSDAP -N (det tyske mindretal) og DNSAP ikke behagede alle. Det er ikke velset at man skriver om nuancer i Frits Clausens historie. Ofte glemmer folk at man jo har brugt masser af kilder til ens beskrivelse. Folk er for hurtige til at dømme med den sort/hvide retorik. Der er masser af gråzoner i historien.

Men når sådan noget opdages, ja så sletter vi med det samme.

Det er klart, at når ens tilgang til historien måske er mere anderledes end de fleste, så opstår der nødvendigvis en diskussion, hvor man oplevere at ikke alle er enig med undertegnede. Og det er i grunden helt i orden. Kritik er altid velkommen.

Men mange gange er det meget tydeligt, at folk kun har læst brødteksten og ikke hele artiklen, når de klager.

Det sker, at man i brødteksten laver en fejl. Og det er en katastrofe hvis det er et årstal. Men hvis man nu henviser til, at det rigtige årstal står inde i teksten og at man rent teknisk ikke kan ændre det og folk så bliver ved, ja så sletter jeg også hele indlægget.

Det er klart at ens artikel skal ledsages af et foto, der helst skal stå knivskarpt. Det kan have sine udfordringer. Men ofte oplever man at fotoet får mere opmærksomhed end selve artiklen.

Ofte opleves det som om, at man bliver gjort ansvarlig for at kommentarerne løber af sporet. Og det er jo egentlig administrators opgave at regulere denne.

 

Når man ikke kan hjælpe folk

Vi får mange henvendelser både pr. telefon, mail eller Messenger. Og det er langt fra alt som vi kan svare på. Måske har vi haft et andet fokus på en artikel og ikke tænkt på det som spørgeren har fokus på. Det kan også være at spørgeren har nogle nye informationer, som vi ikke kender til.

Vi forsøger i de fleste tilfælde at hjælpe så godt vi kan. De allerfleste er taknemmelige for et svar. Men der findes desværre også dem, der giver udtryk for mishag fordi vi ikke kan komme videre med et spørgsmål. Når det kommer så vidt, så gør vi kort proces. Det er et spørgsmål om prioritering og tidsforbrug.

Husk på, vi har i nogle tilfælde været på arkiver eller forsket i diverse bøger eller artikler for at kunne frembringe en artikel om et bestemt emne. Og i de nyere artikler har vi en god kildehenvisning. Vi har også nogle Litteraturlister, hvor spørgerne kan finde mere om deres emne.

 

Godt at man kan bruge vores artikler

Vi kan se at diverse forfattere bruger vores artikler. I denne måned så vi også, at Berlingske citerede os for noget, vi havde skrevet. Endvidere har Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv brugt en af vores artikler i deres årsskrift.

På Facebook deles vore artikler også flittigt, og det er vi glade for.

 

Teknisk Problem

En læser modtager vores indlæg på Facebook, dobbelt. ”Den Gamle Redaktør” forstår godt at det kan være irriterende. Men hvordan løser man lige det problem. Indrømmet – ”Den Gamle Redaktør” er ikke den store tekniske begavelse.

Vi har tidligere fået klager fra nogen, der ikke ønsker vores indlæg, men alligevel får dem. Heller ikke dette problem kan løses herfra. Man må gå ud fra, at man har ”foretaget en handling”, der gør at man får indlæg på Facebook her fra dengang.dk-

 

Lidt Statistik

  • På vores hjemmeside er vi nu oppe på 1.712 artikler
  • På Facebook er der nu 3.620, der synes om vores side
  • På Facebook er der 3.768, der følger os.
  • Inden for de sidste 28 dage har vi nået 80.257 personer på Facebook. Dette er en fremgang på 16 pct.
  • Inden for de sidste 28 dage har der været 48.952 opslagsinteraktioner på Facebook, hvilket er en fremgang på 33 pct.
  • 144 nye synes om vores side på Facebook, hvilket er en fremgang på 13 pct.

 

TOP – 100 – De Mest Læste Artikler – Marts 2021

Hvis nu vi havde taget ikke almindelige artikler med, så ville NYHEDER, hvor du kan læse denne artikel komme på førstepladsen.

Overraskende er placering 1 og 3. Vi ved, at der et link på Wikipedia under Bandekriminalitet. Og vi ved, at der er lavet film om episoden på Titangade. Også placeringen på 5 er overraskende. Her må der være en gruppe, som har delt denne artikel. Det samme gælder for placering nr. 2 og nr. 7.

 

  1. Da Janne døde i den store Rockerkrig (NørLiv 27)
  2. De svenske forbindelser under Anden Verdenskrig
  3. Hvorfor skulle Janne dø?
  4. Originaler i Tønder
  5. Rungholt – mandedrukning et og to
  6. Gader og Veje på Frederiksberg (A-J)
  7. Royale med brune ideer
  8. En skarpretter i Haderslev
  9. Henrettet på Østerfælled 1772
  10. Lygter og Lygtemænd i København
  11. Legemsdele i Kastegraven
  12. Mandelejren på Livø
  13. Svend Hazel – genial eller fupmager
  14. Auschwitz og Thalidomid – skandalen
  15. Flere gamle værtshuse i København
  16. Flere gader og veje på Frederiksberg (K-Å)
  17. Forlystelser på Nørrebro – dengang
  18. Britiske bomber over Jylland
  19. Gestapo i Danmark
  20. Folkevognens Historie
  21. Børn under Besættelsen
  22. Zeppelinbasen i Tønder
  23. Modstandsbevægelsen i Aabenraa
  24. Okseøerne i Flensborg Fjord
  25. Et barn på Nørrebro (NørLiv 15)
  26. Nyhavns Historie
  27. Nyboder omkring 1900
  28. Utterslev Mose – dengang og nu
  29. Hærvejen til grænsen
  30. Flammen og Citronen – en mere sand historie
  31. Brede – under besættelsen
  32. Krigshelt med rødder til Aabenraa
  33. Gamle værtshuse i København
  34. Flere fabrikker i Nordvest
  35. Langs Frederikssundsvej (1)
  36. Sønderjysk kaffebord – opskrifter
  37. Rosenvænget på Østerbro
  38. Omkring Nørrebroparken (2)
  39. Henrettet i Aabenraa
  40. Da man lavede biler på Nørrebro
  41. Steder på Nørrebro
  42. Et hospital på Nørrebro
  43. Søren Kam og hans erindringer
  44. Blegdamme på Blegdamsvej
  45. Det var på Nørrebro – det foregik
  46. Kolera på Nørrebro 1853
  47. Valby – dengang
  48. Rovmordet i Utterslev Mose
  49. Turen går til Nordvest
  50. Hafnia – branden
  51. Hugo Boss fik hjælp af Nazisterne
  52. Henrettelser i Undallslund
  53. Varehuset Buldog på Nørrebrogade
  54. Jagten på det perfekte menneske
  55. Gamle butikker og erhverv i Aabenraa
  56. Amager fra A til Å
  57. Ville Russerne have mere end Bornholm?
  58. De frygtelige sygdomme
  59. Et gymnasium på Nørrebro
  60. Strøgets historie
  61. Riffelsyndikatet på Østerbro
  62. Finsens Medicinske Lysinstitut på Østerbro
  63. Sønderjyske Drikkeopskrifter
  64. Gamle detailhandelsforretninger på Nørrebro
  65. Utterslev – dengang
  66. Det gamle Tønder
  67. Satan – kulten på Anholt
  68. Emdrup – for længe siden
  69. Opvokset på Nørrebro
  70. Haderslev – under Første verdenskrig
  71. B. Madsen – portræt af en forræder
  72. Kartoffeltyskerne
  73. Grevinden af Bagsværd
  74. Tugt og Utugt på Hillerødgades Skole
  75. Stikkerdrab
  76. Sådan boede arbejderne engang
  77. Fra Bellahøj til Husum
  78. Jernbanesabotage
  79. Pest i København
  80. Et gammelt jernbaneprojekt
  81. Henrik Kaufmann og Grønland
  82. Det drikker vi – i Sønderjylland
  83. Vesterbro – under besættelsen (1)
  84. Drømmen om en havn i Tønder
  85. Hvad skete der egentlig efter 1864?
  86. Danske våben til tyskerne
  87. Gader og veje på Østerbro
  88. Brand i København
  89. Martha Hjemmet – dengang
  90. På jagt efter Mærsk – familien
  91. Fra det gamle Østerbro
  92. Løjt Land – i begyndelsen
  93. Nazistisk Ungdom i Sønderjylland
  94. De 113 skud på Nørrebro
  95. Elif Rasmussen og hans brune tid
  96. Flere originaler i København
  97. Mad fra Tønder – opskrifter
  98. Med tog over Lersøen
  99. En Kvindehøjskole i Visby
  100. Husker du dengang i 60’erne og 70’erne

 


Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder