Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder

Hvad læses der mest – marts 2021

Marts 31, 2021

Hvad læses der mest – marts 2021

Det blev til 9 nye artikler i marts. Nu er vi oppe på 1.712 artikler. Mange oplevelser på Facebook. Vi har selv slette 5 artikler. Folk begyndte at angribe hinanden. 5 andre artikler er blevet sletter i andre grupper af diverse administratorer. Ikke alle accepterer, at man ikke kan hjælpe med et problem. Men det er godt at nogle kan bruge vores artikler. Og hvilken artikel er blevet nr. 1 på Månedens Top – 100

 

Nye artikler i marts måned:

I denne måned var vi beskæftiget med artikler Fest og støj i København, Den danske model i fortid og nutid, Social Dumping og om Bankskandaler. Det var artikler til andre medier, hvor der også krævet en del research. Dette gik så ud over mængden af nye historiske artikler på dette medie. Men det blev da et par stykker. Og husk, at når der står (b) bag ved, så er det en ny-redigering af en tidligere artikel.

Det er jo sådan, at der stadig er nogen der kalder os for ordblinde og lignende. Det var fra dengang, vi under mere primitive forhold lavede hjemmeside. De artikler, vi lavede dengang, er også at finde her på siden. Og dem forsøger vi så at ny-skrive:

 

 • Lov mig, du skyder dig selv
 • Tønder – egnen 1848 – 1858 (2) (b)
 • Tønder – egnen 1814 – 1848 (1) (b)
 • En Kvindehøjskole i Visby
 • Mælkedreng fra Enigheden (b)
 • Da arbejderne blev organiseret.
 • Hvem var Claus Eskildsen fra Tønder?
 • Østerport – endnu mere
 • Bellahøj

 

Oplevelser på Facebook

Vi forsøger hele tiden at skabe interesse for vore artikler. Også de lidt ældre artikler. Derfor er det altid rart, hvis vi kan komme ind i nye grupper. Men det er nu ikke altid lige let. Således er artikler blevet afvist i sidste måned. Nogle helt uden grund. Andre fordi det foto, vi havde lagt ved artiklen, var for ny. Et andet foto havde man bragt på et eller andet tidspunkt og det uanfægtet at teksten var ny. Et andet sted havde man bare ignoreret artiklen og så henvist til en meget mindre artikel om samme emne i en avis. Den medsendte artikel blev så bare gengivet som et link.

Et tredje sted blev vi efter at have bragt et par artikler med stor respons fra det pågældende lokalområde bedt om at holde igen og så kontakte administrator om, hvad vi i fremtiden havde tænkt os at komme med.

Men egentlig kan man jo bebrejde administratorerne i diverse grupper. Man har nogle retningslinjer, som man går op i og det skal overholdes.

Glædeligt er det så at vores artikler om besættelsestiden nu bliver optaget i et par grupper. Disse er før blevet afvist i andre grupper. Man har ikke kunnet acceptere undertegnedes måske skæve vinkel på besættelsestidens historie.

Og så har vi måttet slette fire indlæg. Interessen var der. Og stor diskussionslyst glæder jo altid ”Den Gamle Redaktør”. Men diskussionen gik nu for vidt. I det ene tilfælde endte de med at de sorte mænd i Corona-debatten blev sammenlignet med HIPO – folk og Mette Frederiksen med Hitler.

I et andet tilfælde var der en artikel om et bombeattentat mod en venstreorienteret aktivist som blev dræbt. Diskussionen kørte helt af sporet. Folk truede hinanden og der kom til en debat om, hvem der var bedst – højre – eller venstreorienterede.

En artikel om Tyskerpiger endte med en diskussion om børn i Syrien. Og så får man en over nakken, fordi jeg tillader mig at skrive at Frits Clausen var en afholdt læge. Andre mener, at jeg har skrevet for mange artikler om denne.

Så blev man beskyldt for at hvidvaske historien, fordi en artikel om NSDAP -N (det tyske mindretal) og DNSAP ikke behagede alle. Det er ikke velset at man skriver om nuancer i Frits Clausens historie. Ofte glemmer folk at man jo har brugt masser af kilder til ens beskrivelse. Folk er for hurtige til at dømme med den sort/hvide retorik. Der er masser af gråzoner i historien.

Men når sådan noget opdages, ja så sletter vi med det samme.

Det er klart, at når ens tilgang til historien måske er mere anderledes end de fleste, så opstår der nødvendigvis en diskussion, hvor man oplevere at ikke alle er enig med undertegnede. Og det er i grunden helt i orden. Kritik er altid velkommen.

Men mange gange er det meget tydeligt, at folk kun har læst brødteksten og ikke hele artiklen, når de klager.

Det sker, at man i brødteksten laver en fejl. Og det er en katastrofe hvis det er et årstal. Men hvis man nu henviser til, at det rigtige årstal står inde i teksten og at man rent teknisk ikke kan ændre det og folk så bliver ved, ja så sletter jeg også hele indlægget.

Det er klart at ens artikel skal ledsages af et foto, der helst skal stå knivskarpt. Det kan have sine udfordringer. Men ofte oplever man at fotoet får mere opmærksomhed end selve artiklen.

Ofte opleves det som om, at man bliver gjort ansvarlig for at kommentarerne løber af sporet. Og det er jo egentlig administrators opgave at regulere denne.

 

Når man ikke kan hjælpe folk

Vi får mange henvendelser både pr. telefon, mail eller Messenger. Og det er langt fra alt som vi kan svare på. Måske har vi haft et andet fokus på en artikel og ikke tænkt på det som spørgeren har fokus på. Det kan også være at spørgeren har nogle nye informationer, som vi ikke kender til.

Vi forsøger i de fleste tilfælde at hjælpe så godt vi kan. De allerfleste er taknemmelige for et svar. Men der findes desværre også dem, der giver udtryk for mishag fordi vi ikke kan komme videre med et spørgsmål. Når det kommer så vidt, så gør vi kort proces. Det er et spørgsmål om prioritering og tidsforbrug.

Husk på, vi har i nogle tilfælde været på arkiver eller forsket i diverse bøger eller artikler for at kunne frembringe en artikel om et bestemt emne. Og i de nyere artikler har vi en god kildehenvisning. Vi har også nogle Litteraturlister, hvor spørgerne kan finde mere om deres emne.

 

Godt at man kan bruge vores artikler

Vi kan se at diverse forfattere bruger vores artikler. I denne måned så vi også, at Berlingske citerede os for noget, vi havde skrevet. Endvidere har Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv brugt en af vores artikler i deres årsskrift.

På Facebook deles vore artikler også flittigt, og det er vi glade for.

 

Teknisk Problem

En læser modtager vores indlæg på Facebook, dobbelt. ”Den Gamle Redaktør” forstår godt at det kan være irriterende. Men hvordan løser man lige det problem. Indrømmet – ”Den Gamle Redaktør” er ikke den store tekniske begavelse.

Vi har tidligere fået klager fra nogen, der ikke ønsker vores indlæg, men alligevel får dem. Heller ikke dette problem kan løses herfra. Man må gå ud fra, at man har ”foretaget en handling”, der gør at man får indlæg på Facebook her fra dengang.dk-

 

Lidt Statistik

 • På vores hjemmeside er vi nu oppe på 1.712 artikler
 • På Facebook er der nu 3.620, der synes om vores side
 • På Facebook er der 3.768, der følger os.
 • Inden for de sidste 28 dage har vi nået 80.257 personer på Facebook. Dette er en fremgang på 16 pct.
 • Inden for de sidste 28 dage har der været 48.952 opslagsinteraktioner på Facebook, hvilket er en fremgang på 33 pct.
 • 144 nye synes om vores side på Facebook, hvilket er en fremgang på 13 pct.

 

TOP – 100 – De Mest Læste Artikler – Marts 2021

Hvis nu vi havde taget ikke almindelige artikler med, så ville NYHEDER, hvor du kan læse denne artikel komme på førstepladsen.

Overraskende er placering 1 og 3. Vi ved, at der et link på Wikipedia under Bandekriminalitet. Og vi ved, at der er lavet film om episoden på Titangade. Også placeringen på 5 er overraskende. Her må der være en gruppe, som har delt denne artikel. Det samme gælder for placering nr. 2 og nr. 7.

 

 1. Da Janne døde i den store Rockerkrig (NørLiv 27)
 2. De svenske forbindelser under Anden Verdenskrig
 3. Hvorfor skulle Janne dø?
 4. Originaler i Tønder
 5. Rungholt – mandedrukning et og to
 6. Gader og Veje på Frederiksberg (A-J)
 7. Royale med brune ideer
 8. En skarpretter i Haderslev
 9. Henrettet på Østerfælled 1772
 10. Lygter og Lygtemænd i København
 11. Legemsdele i Kastegraven
 12. Mandelejren på Livø
 13. Svend Hazel – genial eller fupmager
 14. Auschwitz og Thalidomid – skandalen
 15. Flere gamle værtshuse i København
 16. Flere gader og veje på Frederiksberg (K-Å)
 17. Forlystelser på Nørrebro – dengang
 18. Britiske bomber over Jylland
 19. Gestapo i Danmark
 20. Folkevognens Historie
 21. Børn under Besættelsen
 22. Zeppelinbasen i Tønder
 23. Modstandsbevægelsen i Aabenraa
 24. Okseøerne i Flensborg Fjord
 25. Et barn på Nørrebro (NørLiv 15)
 26. Nyhavns Historie
 27. Nyboder omkring 1900
 28. Utterslev Mose – dengang og nu
 29. Hærvejen til grænsen
 30. Flammen og Citronen – en mere sand historie
 31. Brede – under besættelsen
 32. Krigshelt med rødder til Aabenraa
 33. Gamle værtshuse i København
 34. Flere fabrikker i Nordvest
 35. Langs Frederikssundsvej (1)
 36. Sønderjysk kaffebord – opskrifter
 37. Rosenvænget på Østerbro
 38. Omkring Nørrebroparken (2)
 39. Henrettet i Aabenraa
 40. Da man lavede biler på Nørrebro
 41. Steder på Nørrebro
 42. Et hospital på Nørrebro
 43. Søren Kam og hans erindringer
 44. Blegdamme på Blegdamsvej
 45. Det var på Nørrebro – det foregik
 46. Kolera på Nørrebro 1853
 47. Valby – dengang
 48. Rovmordet i Utterslev Mose
 49. Turen går til Nordvest
 50. Hafnia – branden
 51. Hugo Boss fik hjælp af Nazisterne
 52. Henrettelser i Undallslund
 53. Varehuset Buldog på Nørrebrogade
 54. Jagten på det perfekte menneske
 55. Gamle butikker og erhverv i Aabenraa
 56. Amager fra A til Å
 57. Ville Russerne have mere end Bornholm?
 58. De frygtelige sygdomme
 59. Et gymnasium på Nørrebro
 60. Strøgets historie
 61. Riffelsyndikatet på Østerbro
 62. Finsens Medicinske Lysinstitut på Østerbro
 63. Sønderjyske Drikkeopskrifter
 64. Gamle detailhandelsforretninger på Nørrebro
 65. Utterslev – dengang
 66. Det gamle Tønder
 67. Satan – kulten på Anholt
 68. Emdrup – for længe siden
 69. Opvokset på Nørrebro
 70. Haderslev – under Første verdenskrig
 71. B. Madsen – portræt af en forræder
 72. Kartoffeltyskerne
 73. Grevinden af Bagsværd
 74. Tugt og Utugt på Hillerødgades Skole
 75. Stikkerdrab
 76. Sådan boede arbejderne engang
 77. Fra Bellahøj til Husum
 78. Jernbanesabotage
 79. Pest i København
 80. Et gammelt jernbaneprojekt
 81. Henrik Kaufmann og Grønland
 82. Det drikker vi – i Sønderjylland
 83. Vesterbro – under besættelsen (1)
 84. Drømmen om en havn i Tønder
 85. Hvad skete der egentlig efter 1864?
 86. Danske våben til tyskerne
 87. Gader og veje på Østerbro
 88. Brand i København
 89. Martha Hjemmet – dengang
 90. På jagt efter Mærsk – familien
 91. Fra det gamle Østerbro
 92. Løjt Land – i begyndelsen
 93. Nazistisk Ungdom i Sønderjylland
 94. De 113 skud på Nørrebro
 95. Elif Rasmussen og hans brune tid
 96. Flere originaler i København
 97. Mad fra Tønder – opskrifter
 98. Med tog over Lersøen
 99. En Kvindehøjskole i Visby
 100. Husker du dengang i 60’erne og 70’erne

 


Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder