Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder

Hvad der læses – i december 2022

December 31, 2022

Hvad læses der mest – i december 2022

Kære Læsere I ønskes alle et Godt Nytår. Og i det nye år er vi klar med endnu flere interessante artikler. Tak for den overvældende interesse. Vi delt vores årsrapport op i en positiv og en negativ afdeling. Vi vil nu helst berette om det positive. Vores artikler på hjemmesiden bliver brugt i aviser, blade, andre bøger, til undervisning og meget mere. Og så har det været berigende at møde nye folk til flere foredrag i 2022, selv om jeg havde lagt det på hylden grundet rygskade. Af det negative kan berettes at en gruppe ligefrem bliver advaret mod vores artikler. Facebook har beskyldt undertegnede for hadefuld retorik og være nærmest seksuel afvigende, fordi der er vist bade børn i Sortedamssøen. Du kan nu vælge mellem 1,912 artikler. Godt nok kom der kun 4 nye artikler i december, men trods alt var der 129 artikler i 2022.

 

Nye artikler

Denne måned har ikke budt på så mange nye artikler. Det skyldes indtrufne omstændigheder her i hjemmet.

 • Bombenatten over Als og Sundeved
 • I Köller-politikkens dage
 • Følgerne af Slesvigs deling (Boganmeldelse)
 • Sønderjyske Årbøger 2022 (Boganmeldelse)

Men året 2022 har dog budt på 129 nye artikler

Vi har også fået rettet de fleste artikler på siden. Nu fremstår de fleste artikler læsbare og de værste slå – og stavefejl er blevet rettet. Det var en stor omgang.

 

Det Positive

Vi har tænkt på at lave en slags årsrapport, så det kan være, at du har læst meget af dette før. Men nu får vi heldigvis hele tiden nye læsere.

 

Mange tilkendegivelser fra positive læsere

Det har været år præget af godt og skidt. Lad os starte med det positive. Vi får utrolig mange tilkendegivelser fra jer, trofaste læsere. I er glade for at læse artiklerne. Interessant er også at læse, når I selv har oplevet noget i forbindelse med artiklerne. Bliv endelig ved med at skrive. Vi sluger det råt, særlig når I roser.

 

Vores hjemmeside er blevet meget hurtigere

Positivt er også, at vores gode teknikker har fået meget mere fart på vores hjemmeside. Det går nu lynende hurtig. Det har han gjort ved at skifte server. Det har så den lille hage, at alle filer har fået ny adresse. Og så er det ikke sikkert, at I kan finde artiklerne på filer med numre. Så skal I bruge tekst – filer med bindestreg. Det kan så blive lidt ekstra vanskelig hvis vi skal lave hitliste. Så kan en artikel have to forskellige file-navne.

 

Mange bruger vores artikler positivt

Vores artikler har været anvendt i bogudgivelser med kildeangivelse, i aviser og på hjemmesider. Man har anvendt vores anmeldelser af bøger diverse steder.

 

Berigende at møde nye mennesker til foredrag

Selv om ”Den Gamle Redaktør” havde sagt nej til foredrag i årets løb grundet rygskader, så er der alligevel blevet til nogle stykker. Og det er altid spændende og berigende at komme ud og møde nye interesserede mennesker.

 

Det Negative

 

”Dumme-bøder”

To gange i år har vi overtrådt copyrightrettigheder. Det ene var en opstilling af noget sønderjysk mad og det andet var et ældre foto af møbeldesigner Wegener. Vi respekterer selvfølgelig at det er rettigheder. Men den bøde/afgift/dummebøde, der gives i den forbindelse, står jo slet ikke til måls, hvor lidt, vi har brugt fotoet. Sker det igen dropper vi Facebook. Det har vi slet ikke råd til. Vi har tidligere bebudet at vi vil skrive en artikel om problemet. Facebook udgør efter sidste måned 38 pct. af alle besøgende.

 

Mange anklager fra Facebook

Og når vi nu er ved Facebook. Så er det jo fantastisk, hvad vi er beskyldt for i årets løb. Vi spreder hadefuld retorik, når vi forsvarer vores historiske synspunkter. Vi er nærmest racister, fordi vi skriver om folkeslag med den benævnelse, man brugte om dem dengang vi omtaler dem i historien. Begge ord er på Facebooks forbudt – liste. Og der kan robot ikke finde ud af at vi skriver om historie.

 

Også forbudt at vise badende børn

For nylig blev vi så nærmest beskyldt for at være pæ……. Ja vi vil ikke nævne ordet. Vi lagde billede af badende børn i Sortedamssøen på Nørrebro til en artikel om erindringer om Det Gamle Nørrebro. Med dette havde vi overtrådt Facebooks seksuelle kodeks. Nu var masser af badende børn både fra Ladegårdsåen, Vidåen, Rømø, Søene i København og andre steder. Vi kunne selvfølgelig have klaget over afgørelsen, men belært af erfaring med udelukkelse eller restriktioner valgte vi at acceptere Facebooks afgørelse.

 

Vores artikler er et tilbud

Vi synes det er fint nok, at de forskellige grupper på Facebook har deres egne regler. Men de bliver mange gange administreret alt for restriktivt. Og nogle gange opfører læserne sig som ”små konger” uden at administrator griber ind. Det gider vi simpelthen ikke. Man glemmer, at når vi lægger en artikel op, så er det et tilbud til den pågældende gruppes læsere. Det er ikke tvangslæsning.

Det kan da godt være, at den pågældende artikel havde været lagt op for to måneder siden. Og nu havde vi så lagt den op med andre fotos. Det var nok til at den blev slettet. Eller at et foto af en kirke var for ny. Så var man lige glad med artiklen og de andre fire fotos. Men administrator selv måtte godt selv bruge nyere fotos.

Et tredje sted skulle vi først gå igennem, hvilke fotos, der var lagt ind på den pågældende gruppes liste over fotos. Fint nok, at der er regler, men alligevel!

 

Gentagelser kan ikke undgås

Og sådan kunne man så blive ved. Vi er da udmærket klar over, at der er masser af gentagelser af vores artikler. Vi har også kun 1.911 artikler at vælge imellem. Vi fører ikke kontrol med hvilke artikler og hvornår, de har været bragt i hvilke grupper. I øjeblikket ligger vi også dagligt ”Minder” ud i vores egen gruppe.

 

En ”Historiker” advarer mod vores artikler

I en gruppe, hvor der var mange læsere hele tiden, har en bestemt læser bebrejdet os for det første, at vi ikke har den nyeste forskning med. Og i anden omgang har han så advaret gruppens læsere mod vores artikler. Han påstår ”det er noget være sludder”. Og til den sidste havde vi hele 9 kilder, som vi havde brugt. Grunden til, at ikke er grebet ind er nok at vedkommende er ”rigtig” historiker. Og skal vi forsvare os så udbreder ifølge Facebook ”hadefuld retorik”.

 

Vi var for ”dominerende”

Vi er mere eller mindre blevet smidt ud af nogle grupper, fordi vi var for ”dominerende”. Det har nu aldrig været vores hensigt. Vi kom med vidt forskellige artikler og fotos. Men det var åbenbart heller ikke rigtig.

Vi kan godt lide kritik men det skal være en måde med galskaben. Nu er vores side jo ikke et videnskabeligt fakultet. Det er et sted, hvor alle burde være med.

 

Vi bruger ikke så meget tid på fotos

Læsere har bebrejdet os at vi ikke skriver, hvor vores fotos er optaget og hvornår? Ofte står dette ikke angivet. Vi har tidligere flere gange fortalt, at vi ikke vil bruge tid til at finde ud af dette. Læserne får til gengæld historier og artikler, der relaterer til fotoerne. Der findes andre grupper på Facebook, der er eksperter i disse fotos. For vores hjemmeside/Facebook-gruppe er og bliver historierne det vigtigste.

 

Spørgsmål er velkommen, men!

Og så må vi også nok en gang konstatere, at ikke alle læser vores artikler. Det er da også helt orden. Men der bliver stillet spørgsmål, man kan finde svar på i artiklen.

 

Nej, vi er ikke konspiratorer

Og så er der stadig interesse for vores bog ”Grænsen er overskredet”. Titlen kan godt være dobbelttydig. Vi har løbende tilføjet nye ting til denne historie. Der er nogle, der kalder os for konspiratorer, fordi vi ikke henviser hvert punkt til dokument nr. XXXX og så videre. Vi har nok ikke forklaret os godt nok. Vi har fået fat i en hemmeligholdt historie og allerede ved en af de første dokumenter, som vi fik fat i, nemlig en ligsynsrapport, kunne vi se at den var helt galt. Der er udarbejdet falske rapporter og udtalelser m.m. Det er ting myndighederne ikke vil have frem, derfor har de forsøgt og forsøger at forhindre os i at komme med nye afsløringer.

Vi har fået anonyme tips og henvisninger fra folk, der har en grund til at være anonyme. Vi er blevet nægtet arkivadgang og meget mere. Som vi tidligere har bebudet, har vi tænkt på at samle det hele i en større artikel med alle oplysninger.

Men det er selvfølgelig meget lettere at kalde os konspiratorer og så tro på myndighederne og det diverse folk har forsøgt at bilde os ind.

 

Facebook – Statistik

 • Rækkevidde for opslag 49.033
 • Opslags-indikation 35.985
 • Nye – synes om 24
 • Nye – følgere af siden 37
 • Kommentarer 361
 • Delinger 671
 • Billedvisninger 14.430

 

NU 1.912 Artikler

På siden har du nu mulighed for at finde 1.912 artikler inden for 16 kategorier

 • Nørrebro 312 artikler
 • Tønder 302 artikler
 • Besættelsestiden (Før, Under, Efter) 239 artikler + 150 artikler
 • Sønderjylland 232 artikler
 • København 196 artikler
 • Aabenraa 191 artikler
 • Østerbro 101 artikler
 • Andre Historier 82 artikler
 • Højer 79 artikler
 • Bov, Padborg, Kruså 64 artikler
 • Nørrebro handelsforening 29 artikler
 • Indlemmelse, Afståelse, Genforening 30 artikler plus 118 artikler
 • 1864 og De Slesvigske Krige 19 artikler + 26 artikler
 • Industri på Nørrebro og i Nordvest 19 artikler + 26 artikler
 • Grænsen er overskredet 8 artikler
 • Akeleye Slægten 9 artikler

 

 • Kære Læsere I ønskes alle sammen et Godt og lykkebringende Nytår. Tak for den overvældende interesse. Vi forsøger at besvære alle henvendelser. Men mange gange kommer vi bag efter.

 

 • ”Den Gamle Redaktør” er snart klar med nye spændende artikler i det nye år.

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder