Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder

Det Sønderjyske Kaffebord på Østerbro

Juni 28, 2016

Det Sønderjyske Kaffebord på Østerbro

Nu kan du overvære et to timers foredrag om Sønderjysk Kaffebord. Og det handler ikke kun om at nippe af et arrangeret buffet. Det er bestemt ikke en slankekur, og ude i de små landsbysamfund snakkede man om sådan et kaffebord i flere måneder. Og tænk engang, hvis værtinden kun diskkede op med fire ”tort”. I foredraget kan der forekomme adskillige sønderjyske gloser. Nu er du advaret. Måske når vi også noget om det kulinariske og drikfældige Sønderjylland.

 

Københavnere fortæller gerne, når de har været i det sønderjyske for at indtage det sønderjyske kaffebord. De er faktisk ret stolt af, at de har prøvet det. Men ak, det er jo ikke det rigtige. Det vil sige, at det kan da godt være, at det er de rigtige slags kager. Men der mangler da en masse.

For den rigtige værtinde holder jo øje med, om du tager et stykke. Og gør du ikke, så nedlader du værtinden. Og du må gerne stable på tallerkenen. Og så skal du spise kagerne i en bestemt rækkefølge.

Nej, Sønderjysk Kaffebord egner sig slet ikke til slankekur. Når vi var igennem dette orgie var der altid indlagt en motionstur op til slusen bagefter, for der skulle jo også helst være plads til den varme mad om aftenen.

Vi skal lige advare. Gennem disse par timer disker vi også op med en del sønderjyske gloser. Nu er I advaret.

Godt nok disker vi ikke op med Det Store Sønderjyske Kaffebord i pausen. Men vi disker da op med lagkage (Sønderjysk: Tort) og Kaffe.

 

  • Fredag den 4. november Kl. 13.00 – 15.00

Ældre Sagen, Bryggervangen 66, 2100 København Ø

Pris: 20,- kr. (medlemmer)

Pris: 40,- kr. (ikke medlemmer)

TILMELDING NØDVENDIG (Ældre Sagen, Østerbro)

 


Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder