Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Andre Historier

Dengang affaldet stadig blev fyldt i firkantede zinkspande

Maj 19, 2019

Dengang affaldet stadig blev fyldt i firkantede zinkspande

Af Lisa Hildegarth

 

Palle Nielsen har båret tusinder af zink-skraldespande. Og det har kunnet mærkes på helbredet. En skraldespand kunne godt veje 100 kg. Så hjalp det at lægge en våd avis i nakken. På skraldet kunne man se, når folk blev skilt, eller om de havde det hårdt. Så blev rudekuverterne ikke åbnet.

 

Palle Nielsen var skraldemand i 41 år. Flere tusinde skraldespande har han løftet på ryggen. Han har en bule i nakken fra skulde til skulder former den lille hylde i kødet. Der har stået en skraldespand.

 

Flere tusinde skraldespande har taget turen fra krogen på plankeværket op på Palles knæ rundt om skulderen og op ad ryggen og ned på hylden i nakkekødet. Palle sagde:

 

  • Det var sådan en lille skavank, man fik

 

Han startede hos Renholdningsselskabet i daglig tale kaldet R 98 i 1970, dengang affaldet stadig blev fyldt i firkantede zinkspande.

 

  • Den kunne veje op til 100 kg, hvis der var fyldt med sod og aske. De første otte dage var hårde, indtil der kom en af de gamle, der gav et tip at lægge en våd avis i nakken. Det hjalp man bliver jo hårdhudet med tiden.

 

  • I de 41 år har jeg set levestandarden stige gennem vores affald. Jeg kunne jo se, når folk blev skilt, og når pengene var bange, og når rudekuverterne begyndte at komme uåbnede i skraldespanden.

 

  • Og jeg har også set, hvordan folk smed citruspressere, foodprocessorer og kaffemaskiner ud, fordi det i dag er billigere at købe ny, end at reparere. Det er noget svineri.

 

 

 

  • Tak til Lisa Hildegarth. Igen en historie om almindelige danskere.

 

 


Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Andre Historier