Dengang

Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder

Hvad læses der mest – februar 2023

Marts 1, 2023

Hvad der læses mest – i februar 2023

Ton nye foredrag og anden aktivitet i marts. Dengang.dk ramt af restriktioner fra Facebook. Nogle grupper kan vi slet ikke komme ind på. Se vores ”alvorlige” overtrædelser. Andre må, men vi må ikke. Robotter bestemmer. En administrator truer med udelukkelse. Andre har udelukket os. Sådan noget vil vi slet ikke have med at gøre. ”Din side er i risiko”, siger Facebook. De foreslår at fyre administrator. Derfor vil vi forsat lave P.R. for vores hjemmeside. 12 nye artikler i februar – nu er vi oppe på 1.939 artikler. Se også Månedens Top-100 – Læsernes Favorit-kategori.

 

Din side er i risiko

Facebook har advaret os. På grund af vedvarende overtrædelser af fællesskabsreglerne er siden i risikogruppe. Eventuelle yderligere overtrædelser kan fjerne siden permanent.

Men hvad er det dog, som vi har begået af farlige forbrydelser?

Ja vi har på et tidspunkt nævnt et folkefærd, der starter med N, som befinder sig på Facebooks forbudt – liste. Det var i forbindelse med en beskrivelse af Vesterbro i 1914. Da hang en sprællemand i en søndagsskole formet som sådan en person, som vi ikke må nævnte.

Anden gang, hvor vi begik en forbrydelse var, da vi delte en ældre artikel om en lejr i Blushøj. Her var en lejr med mange campingvogne. Og her boede en folkefærd, der starter med S. Det befinder sig også på forbudt-listen. Vi skulle i stedet have skrevet Romaer.

Disse to overskridelser blev betegnet som ”Hadefuld Retorik”.

Og så viste vi en tegning indeholdende nogle vagter i en KZ – lejr, der skulle til at skyde tre mænd. Her overtrådte vi igen ”Fællesskabsreglerne”. Vi overtrådte reglerne om farlige individer eller organisationer. Men det var jo ikke en reklame for disse mennesker. Tvært imod så skrev vi om de rædselsfulde ting, der skete i KZ – lejrene.

Den omtalte tegning havde vi delt fra en gruppe fra Auschwitz – museet. De har ikke fået fjernet deres tegning tværtimod har de brugt tegningen igen og igen i deres gruppe. Tegningen er også forside på en bog.

Med andre ord – Facebook vurderer, hvem der må bringe sådanne tegninger og hvem der ikke må.

Dette betyder, at vi fremover ikke kan bringe ret meget fra vores kategori om Besættelsestiden.

En anden overtrædelse skete for ca. 2 ½ måned siden. Vi brugte et foto, som vi har brugt mange gange før – badenende børn i Sortedamssøen. Efterfølgende har vi set samme foto bragt i en anden gruppe. Her er fotoet ikke blevet fjernet. Vi har masser af fotos med badende børn i Ladegårdsåen, Vidåen og Søerne i København. Vi har fotos af børn, der sopper i Nørrebroparken – disse fotos har vi bragt mange gange. Men dem sletter vi nu. Vi tør ikke at bruge dem mere.

Det mærkelige er, at vi har overtrådt ”reglerne om voksnes nøgenhed og seksuel aktivitet”. Det mærkelige er bare at der ingen nøgne mennesker var på fotoet, hverken børn eller voksne. Der foregik heller ikke nogen seksuel aktivitet.

Og som skrevet. Vi har igen set dette foto, som vi er straffet for, bragt i en anden gruppe.

Man bliver jo nærmest betragtet som pædofil. Og selv om vi har klaget til Facebook, så forholder de sig tavse.

Man kan jo ikke lave en historisk gruppe med sådanne beskyldninger. Facebooks robotter har jo heller ikke forståelse for, at vi bedriver en historisk gruppe.

Facebook foreslår endda, at man finder en ny administrator. Det vil sige, at de mener, at det er en gevinst, hvis den nuværende bliver fyret, så vil restriktionerne og advarslerne ophøre. Den nuværende administrator er undertegnede.

Vi har kørt et tema med diverse artikler om oplevelser på Facebook contra ytringsfrihed. Indrømmet vores temasider havde ikke den største bevågenhed.

På en eller anden måde er vi sikkert kommet under skærpet opsyn siden vi kan straffes for sådanne forseelser. Og for den sags skyld kunne det jo være lige meget , at vi blev smidt ud eller at vi selv valgte at gå. Men den sidste måling viste at søgningen til vores hjemmeside via links fra Facebook nu er oppe på 56 pct. Det er mange, når man betænker, at vi sidste år havde ca. 240.000 besøgende.

Men nu tænker vi også på alle vores tilfredse læsere og for den sags skyld også på de utilfredse læsere.

Allerede nu har vi mærket repressalier fra Facebook. Således har de spærret for vores tilgang til visse grupper, så vi ikke kan dele vores artikler. Facebook kalder denne straf for ”Reduceret distribution”. Og Facebook kalder straffen skærpet på grund af ”fortsatte overtrædelser af vores fællesskabsregler”.

Hvis vi forbliver på Facebook, vil det betyde en del ændringer.

  • Ingen fotos af badende eller soppende børn
  • Ingen fotos af SS – soldater
  • Ingen fotos af KZ – lejre
  • Et mindre antal artikler om besættelsestiden

Det vil sikkert komme flere ændringer. Desværre kan Facebook ikke håndtere den måde, at vi kører dengang.dk på nu. Facebooks robotter kan ikke håndtere historiske hjemmesider. Og robotterne accepterer fotos i en grupper men ikke i en anden gruppe.

 

En administrator truer med udelukkelse

Som det nok efterhånden vil være læserne bekendt, så har fotos for os ikke den største prioritet, selv om vi hver dag i gennemsnit deler 50 fotos i forbindelse med vores artikler. Disse artikler har vores første prioritet.

Fotoerne deler vi for at skabe ekstra interesse for artiklerne. Det er enkelte, der savner, at vi skriver ned, hvad man ser, hvornår fotoerne er taget m.m. Vi forsøger at svare på alle forespørgsler.

De fotoer, som vi bruger, er til dels ”lånt” fra andre grupper og ligger nu i vores eget arkiv.  Og de fleste af disse er ikke angivet med hvilket arkiv, hvilken fotograf, hvilket år, hvilket sted m.m.

Nu forlanger en administrator, at vi påfører alle disse ting, ellers bliver vi smidt ud. Ja så går vi jo hellere selv. Vi har simpelthen ikke tid til at finde alle disse data på nettet. Vi bruger vores tid til at skrive artikler. De fleste andre grupper fokuserer næsten udelukkende på fotos. Vi fokuserer på beskrivelse af historien.

Det er flere grupper, som vi er blevet udelukket fra. Om dette skyldes Facebooks restriktioner, vides ikke. Men hvis det er den lokale administrator, der har udelukket os, vender vi selvfølgelig ikke tilbage. Når vi hver dag ligger en artikel ind, og andre ikke gør det, kan det hurtigt virke dominerende.

Nu har vi aldrig haft intentioner for at ville virke dominerende. Og vi foretrækker da i stedet for udelukkelse, at administrator kontakter os direkte for at fortælle hans mening:

  • Hold en pause

Vi har da forståelse for begrebet ”mæthed”.

 

Vi vil fortsat lave PR for hjemmesiden

Grundet vores udsatte situation vil vi fortsat lave PR for vores hjemmeside. For selv om vi bliver smidt ud eller selv går, vil man fortsat kunne læse vores artikler på nettet. Og vi vil selvfølgelig lave nye artikler.

Vi er selvfølgelig klar over, at vi i den situation vil miste en masse læsere. Men vi kan nu engang ikke stille noget op overfor Facebook. Det kan vores politikere åbenbart heller ikke. Godt nok får vi Facebook gratis, men det må da være noget rimelighed i deres afgørelser. Således kommer det også til at gå ud over en forening, som jeg laver Facebook for. Nej vi har ikke pyntet på historien – hvorfor skulle vi det?

Vi vil i fremtiden gøre endnu mere reklame for vores hjemmeside.

 

Hitlisterne denne gang er uretfærdige

Med de repressalier, som vi mødt fra Facebook, kan hitlisterne i denne måde være retfærdige. Således har man sørget for at vi var udelukket fra forskellige grupper. Vores egne delinger blev placeret allernederst i feeds. Plus en del andre repressalier. Alt sammen på grund af vores alvorlige overtrædelser.

 

Andre skriverier

Vi er blevet bedt om at levere artikler i et par års publikationer. Og så skal der skrives nye foredrag. En masse nye artikler er på vej.

 

Vi har ikke kunnet svare

Der er sikkert nogle, der undrer sig over, at vi ikke har svaret på deres henvendelser. Men grundet diverse restriktioner har dette ikke været muligt.

Vi er igen blevet anfægtet at vi ikke holder os inden for et bestemt geografisk område, når vi deler nogle af vores artikler. Nu er det sådan at historien dengang var lidt anderledes. Og det var de forskellige inddelinger også. Det gælder både by-inddeling, sogne, m.m. Det ville ødelægge hele lokalhistorien, hvis vi skulle omformulere dette til det passer ind i en bestemt gruppe.

Igen er vi blevet bebrejdet, at vi ikke skriver, hvor fotoet er taget osv. Vi må igen engang beklage. Det er et spørgsmål om prioritering. Masser af grupper er specialister på billedsiden. Det er vi ikke. Her ligges der vægt på historiefortællingen.

 

To Foredrag og andre aktiviteter

  • Den 9. marts Kingo Kirken, Nørrebro kl. 14 – 16 ”Fra Urtekræmmer til Shawarmabar” (mulighed for kaffe og kage i pausen)

 

  • Den 28, marts Nørrebrohallen Kl. 19 – 21 i forbindelse med Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkivs Generalforsamling ”Valdemar Skrubskider og de andre” (kun for medlemmer af Foreningen)

 

  • Den 21,-22.-23. marts Lokalhistoriske Dage – udstilling på Københavns Rådhus – her vil undertegnede være til stede på et eller andet tidspunkt.

 

12 Nye artikler i februar

I februar måned lagde vi 12 nye artikler ind:

  • Tønder Seminarium -under Besættelsen
  • Christiania – et samfund i Storbyen (2)
  • Sønderjyllands Oldtid
  • Tønder Statsseminarium – igen på danske hænder
  • Hans Mørup – på fløjen
  • Vi føler os til grin på Facebook
  • Erik Bondo Svane – en frihedskæmper fra Aabenraa
  • Heksejagt i Ribe
  • Skrivefrækhed, Trykkefrihed og Ytringsfrihed
  • Alt for mange hekse
  • Per’ s Awten og Biikerbrennen
  • Var det 85.000 modstandsfolk i Danmark?

 

NU MED 1.939 ARTIKLER PÅ VORES HJEMMESIDE

Artiklerne fordeler sig således:

  • Nørrebro 313 artikler
  • Tønder 310 artikler
  • Besættelsestiden 244­+ 150 artikler
  • Sønderjylland 235 artikler
  • København 197 artikler
  • Aabenraa 192 artikler
  • Østerbro 104 artikler
  • Andre Historier 97 artikler
  • Højer 79 artikler
  • Padborg, Kruså, Bov 64 artikler
  • Industri, Afståelse, Genforening 20+118 artikler
  • Nørrebro Handelsforening 29 artikler
  • 1864 og De Slesvigske Krige 19 + 26 artikler
  • Industri på Nørrebro og I Nordvest 19 + 26 artikler
  • Grænsen er overskredet /Den sidste bogudgivelse): 8 artikler
  • Akeleye – Historien om Adelsslægten 9 artikler

Hvad betyder + xxx artikler? Det betyder, at der rundt om på hjemmesiden ligger artikler i samme kategori, der bare ikke er overført til denne.

 

 

Facebook – statistik

Vi kan godt se på disse tal, at vi har været udsat på repressalier, men det kan vi faktisk ikke, når vi lægger det hele sammen – så har vi haft fremgang. Facebook er nu oppe på 61,6 pct.

  • Rækkevidde for opslag 41.336
  • Opslagsinteraktion 25.054
  • Nye synes godt om side 10
  • Nye følgere af siden 27
  • Reaktioner 6.515
  • Kommentarer 242
  • Delinger 692
  • Billedvisninger 10.129

 

Facebook – Top-10 – Byer

  1. København
  2. Aabenraa
  3. Tønder
  4. Frederiksberg
  5. Sønderborg
  6. Odense
  7. Haderslev
  8. Århus
  9. Højer
  10. Skærbæk

 

Februar – Læsernes Top-100

  1. Blegdamme på Blegdamsvej
  2. Flammen og Citronen – en mere sand historie
  3. Gader og veje på Frederiksberg (A-G)
  4. Turen går til Mimergade-kvarteret på Nørrebro
  5. Henrettelser i Undallslund
  6. Muntre historier fra Aabenraa
  7. Sagn og historier fra Als
  8. Stormflod 1976
  9. C. Andersen på Als i 1844
  10. Flere anekdoter fra Rømø
  11. Modstand i Aabenraa
  12. Bombenatten over Als og Sundeved 1942
  13. Britiske bomber over Jylland
  14. Flere gader og veje på Frederiksberg (H-Å)
  15. Mad fra Tønder
  16. Højer Tæppefabrik
  17. En frihedskæmper fra Aabenraa
  18. Mellem Højer og Ballum
  19. Erik Bondo Svane – en frihedskæmper fra Aabenraa
  20. Livø – en mandelejr – endnu mere
  21. Rabarberlandet
  22. Vi føler os til grin på Facebook
  23. Dramaet i Husumgade
  24. Fælledparkens historie
  25. Kjælle Kaspar – den sidste kæltring
  26. Originaler i Tønder
  27. Christianshavn – dengang
  28. Slaget på Blågårds Plads 1935
  29. August og Marie
  30. Brand i København
  31. Da Janne døde i den store rockerkrig (NørLiv 27)
  32. Vand i Aabenraa
  33. En kvindehøjskole i Visby
  34. Højer – stormflod og diger
  35. Legemsdele i Kastelgraven
  36. Sønderjyllands Oldtid
  37. De tre makreller fra Aabenraa
  38. En rytterskole i Brønshøj
  39. Endnu flere mennesker og kirker på Nørrebro
  40. Flere gader og veje på Nørrebro
  41. Mandelejren på Livø (1)
  42. Med tog over Lersøen
  43. Sønderjyske drikkeopskrifter
  44. Ydre-Østerbro – dengang
  45. De skæve eksistenser på Nørrebro
  46. Det gamle Tønder
  47. Et kloster – 15 km fra Tønder
  48. Nyhavns historie
  49. Satan-kulten på Anholt
  50. Tugt og utugt på Hillerødgades skole
  51. Vægfliser fortæller historien
  52. Vesterbro – under besættelsen (2)
  53. 1864 – en ulykkelig kærlighedshistorie
  54. Det prøjsiske seminarium 1864-1920
  55. Erindringer fra Tønder
  56. Historien om Københavns Havn
  57. Husker du dengang i 60’erne og 70’erne
  58. Jagten på krigsforbrydere
  59. Strøgets Historie (1)
  60. Tønder Seminarium – igen på danske hænder
  61. Auschwitz og Thalidomid-skandalen
  62. Bankrøver fra Østerbro
  63. Bryllupsskikke fra Højer
  64. Dengang på Ydre Nørrebro og Lygten kro
  65. Før Knivsbjerg – festerne
  66. Franciska Clausen – en moderne digter fra Aabenraa
  67. Gader og veje på Østerbro
  68. Grevinden af Bagsværd
  69. Heksejagt i Ribe
  70. Henrettet i Aabenraa (2)
  71. Klunsere, Kræmmere og Sprittere i Nordvest
  72. Læger under og efter besættelsestiden
  73. Letfærdige kvindfolk
  74. Modstand fra Tinglev
  75. Nørrebro for mange år siden
  76. Norden for lands lov og ret
  77. Bendix Schow – borgmester i Aabenraa
  78. Blågårds Plads på Nørrebro
  79. Blågårdsgade – dengang
  80. Ringridning i Sønderjylland
  81. Aabenraas historie
  82. Adel – og storgårde i Tønder Amt
  83. Alt for mange hekse
  84. Ann Rytter – et folkeminde fra Løjt
  85. Asmus Jensen – opdateret 2020
  86. Baronesse Christine Stampe
  87. Besættelse på Nørrebro (2)
  88. Bispebjerg Hospital – dengang
  89. Bommerlund- snaps, kro og skov (3)
  90. Brand i København
  91. Bryllup i Varnæs
  92. Christianshavn – dengang
  93. Christianshavn for længe siden
  94. Da arbejderne blev organiseret
  95. Da Louisegade blev til Prins Jørgensgade
  96. Da Nørrebro havde butikker på hvert gadehjørne
  97. Dagligliv i Tønder 1910 – 1920
  98. Buldog, Heegaard og et lokomotiv
  99. Da man lavede biler på Nørrebro
  100. Per’ s Awten og biikerbrænding

Vi kan nok endnu ikke mærke restriktioner fra administratorer og Facebook på denne liste. Det mærker vi nok på den næste. Og dog denne gang er der ingen Haderslev –

artikler med. Det har jo også sin forklaring. Overraskende er så mange Als – artikler. Og så mange af de nye artikler også kommet med.

 

Den alternative Hitliste

Denne liste indeholder de tema, som ikke er en almindelig hitliste, men som du også kan finde på vores hjemmeside. De får en placering svarende til den placering, den ville have kunnet opnå i Top – 100:

  • Nyheder
  • Uwe Brodersen (er endnu ikke blevet opdateret – beklager)
  • 15 Gallerie – Aabenraa
  • 16 Gallerie – Tommyguns
  • 19 om siden
  • Hvad der læses – i januar 2023
  • 34 Gallerie – Sønderjysk Kaffebord
  • 59 Kontakt

 

De mest populære kategorier

Hver artikel på Top-100 giver et point. Er der to, der har samme point-antal, er det den bedste placering, der afgør.

  1. København 18
  2. Nørrebro 15
  3. Besættelsestiden 12
  4. Tønder 11
  5. Aabenraa 10
  6. Andre Historier 10
  7. Sønderjylland 9
  8. Østerbro 5
  9. Højer 4
  10. Padborg/Kruså/Bov 2
  11. Industri Nørrebro/Nordvest 2
  12. 1864 og De Slesvigske Krige 1
  13. Indlemmelse, Afståelse, Genforening 0

Historier fra Nørrebro Handelsforening 0

Grænsen er overskredet 0

Akeleye- slægten – Historie om adelsslægten 0


Forrige artikel

Næste artikel

Aktuelle kategori

Nyheder